Ke zbývající částce určené pro pozůstalé po tragické střelbě se podle univerzity specifikují podmínky a uzavírají smlouvy. Správní rada nadačního fondu také vyčlenila čtyři miliony korun na zabezpečení psychosociální podpory prostřednictvím skupinových prezenčních i on-line terapií pro lidi zasažené tragédií. Na podporu postižených střelbou přispělo podle rektorky univerzity Mileny Králíčkové takřka 60 000 lidí.

Fond nyní podle univerzity uzavírá smlouvy a vyplácí peníze za podporu, která byla poskytnuta v prosinci a lednu, její náklady byly podle univerzity vyčísleny na více než jeden milion korun. Psychosociální podpora je podle školy poskytována i nadále, její náklady by měly být vyčíslovány postupně.

Správní rada Nadačního fondu už v únoru převedla část vybraných peněz na termínovaný účet a spořicí účet, aby předešla ztrátě hodnoty financí způsobené inflací. Na termínovaný účet převedla 25 milionů korun, dalších 35 milionů korun převedla na spořicí účet. V lednu univerzita informovala, že se ve sbírce sešlo přes 72 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Drbohlav o střelci na FF: Na psychologický profil vraha je brzy pdc, icp, Jedlička, Železný

Minulý čtvrtek se v prostorách pražského Karolina setkali dárci a podporovatelé, kteří na speciální konto přispěli významnou měrou. Zástupci vedení univerzity i fakulty poděkovali všem, kteří se rozhodli do sbírky přispět, i těm, kteří se podíleli na podpoře pozůstalých a raněných. Do sbírky mohou lidé přispívat do konce března.

Pro studenty i vyučující je podle děkanky filozofické fakulty Evy Lehečkové důležité to, že se mohou vracet do sídla fakulty. Budova je nyní otevřená s výjimkou čtvrtého patra, které bylo při střelbě a policejním zásahu proti pachateli nejvíce poškozeno. Výuka by se do něj měla vrátit v zimním semestru. Účastníci setkání vyslechli v Karolinu i tři díla Johanna Sebastiana Bacha.

Fotogalerie
67 fotografií