Program prvního měsíce roku 2024 zakončí 29. a 30. ledna divadelní hra s Klárou Trojanovou, Lubošem Veselým a Vojtěchem Franců s názvem Na každý chvilce záleží. Poslední lednový den na milovníky stand-up comedy čeká nová show Miloše Čermáka a Luďka Staňka s názvem Pozdní sběr. Svoji improvizovanou interakci s publikem nabídnou i 21. února.

Autorskou disciplínu storytelling, kdy se vystupující vypravěč inspiruje podněty z hlediště, představí ve středu 7. února Dominika Šindelková, jejíž představení má kromě stand-up comedy blízko také ke slam poetry. V rámci Werichovského potkávání rozezní 13. února podkroví vily folklorní jazzrockové duo LakyMari lidovými písničkami, jazzovými skladbami a vlastní tvorbou. Sarah Haváčová v monodramatu Alma Rosé v neděli 18. února ztvární těžkým osudem zkoušenou slavnou houslistku, která byla kvůli svému židovskému původu deportována do Osvětimi.

Román Báry Basikové Rozhovory s útěkem se po 40 letech od vydání dočkal multižánrové divadelní adaptace, která v úterý 20. února propojí pohyb, tanec, slovo, hlas a hudbu. Zpěvačka Bára Grafnetrová svým vystoupením ve čtvrtek 22. února přiblíží životní osudy i slavné písně dvou výjimečných umělkyň - Evy Olmerové a Marty Kubišové. Hosty večera budou bratr Olmerové a dcera Kubišové. O tom, že život v 21. století není vždy snadný, leč pomocí humoru aspoň částečně zvládnutelný, vypráví monodrama s Ljubou Krbovou s názvem Margaritě. Na programu je ve středu 28. února.

Bližší informace k programu se nacházejí na webových stránkách Werichovy vily.

Umělecké centrum Werichova vila je otevřená multikulturní platforma nabízející jak stálé expozice, tak divadelní představení, koncerty, diskuse a kreativní workshopy pro nejširší spektrum návštěvníků. Spolu s nedalekou uměleckou galerií Museum Kampa je zřizována a provozována Nadací Jana a Medy Mládkových.

Stálá expozice ve Werichově vile i program živého a performativního umění jsou zaměřeny zejména na život a tvorbu divadelníka, herce a spisovatele Jana Wericha, v širším kontextu představuje proměnu kulturního, společenského a politického života v Československu během téměř celého 20. století. Expozice připomíná i Werichova životního tvůrčího partnera Jiřího Voskovce, skladatele Jaroslava Ježka i další osobnosti, jež vilu během 20. století obývaly.

Video
Video se připravuje ...

Císařův pekař – Pekařův císař. Jiřího Voskovce nahradila Werichova dvojrole, budovatelské nesmysly byly poplatné době Videohub

Fotogalerie
16 fotografií