Seniora, který pracuje na vysokém postu borského úřadu již dlouhá léta, našli zraněného ležet ve středu večer nedaleko jeho domova.

„Při cestě ze zaměstnání ho někdo napadl. Jeho věci, peněženka, mu zůstaly, nikdo je nevzal,“ uvedl tajemník úřadu Miroslav Cvrk. Motiv útoku nechápe, napadený byl podle něj klidný, ve svém oboru erudovaný.

Ceněný odborník

„On je hotová studnice znalostí, každému ochotně poradí. Ano, přesluhuje, ale je to obdivuhodně aktivní člověk, sportovec, a hlavně, takový odborník se opravdu jen velmi těžko shání,“ řekl Cvrk s tím, že si zraněného úředníka velmi váží.

Senior je zaměstnancem města. Nevztahuje se tak na něj zákon o státní službě, podle kterého služební poměr končí v jeho 70 letech.

Vážné zranění

Podle informací Blesku měl útok vést zezadu přímo na hlavu muže, ten skončil na zemi na břiše. „Pacienta jsme transportovali ve vážném stavu, se zraněním hlavy na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ potvrdila mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

„Jeho zdravotní stav je v současnosti stabilizovaný,“ dodala mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová. 

Proč ho napadli?

Na případu pracují policisté. „Provádíme šetření a zjišťujeme veškeré okolnosti této události. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Proč na úředníka někdo zaútočil, je zatím záhadou. „Policii jsme poskytli nějaké dokumenty, na čem pracoval. Nemám ale informaci, že by mu někdo vyhrožoval,“ dodal tajemník.

VIDEO: Muž v Praze kopal do ženy a dupal jí na hlavu.

Video
Video se připravuje ...

Muž ve Vrchlického sadech kopal do ženy a dupal jí na hlavu. (24. listopadu 2023) Městská policie Praha