Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chřipka a covid drtí Itálii. V nemocnicích chybí lůžka, kritický stav je v Římě

Autor: ČTK - 
5. ledna 2024
13:20

Urgentní příjmy ve velkých italských městech jsou v posledních dnech zaplněné kvůli vysokému výskytu respiračních nemocí. Píše to dnes deník La Stampa i další italská média. Kritická je situace v hlavním městě Římě a regionech Lazio, Milán či Piemont na severu země. Problémy hlásí vedle Itálie i Španělsko – jde o dvě nejvíce zasažené země při první vlně pandemie covidu-19 v Evropské unii.

Na obtížnou situaci, kterou zažívají nemocnice ve větších italských městech, upozornilo sdružení lékařů urgentní medicíny (Simeu). Podle jeho údajů nemocnice v Římě a okolním regionu Lazio nemohly přijmout na 1100 pacientů, protože neměly dostatek lůžek. V Piemontu nemocnice nemohly hospitalizovat na 500 pacientů. V Miláně a Neapoli byly odloženy plánované operace, aby nemocnice měly dost lůžek, a v některých případech byl obnoven provoz oddělení zřízených během pandemie covidu-19.

Náročnou situaci v italských nemocnicích podle odborníků způsobil vysoký výskyt respiračních nemocí a koronaviru. „Za poslední týden se mírně snížil výskyt covidu-19 a naopak se šíří chřipka,“ uvedl šéf Simeu Fabio De laco. Odborníci poukazují i na stále nedostatečný počet lůžek v nemocnicích a na to, že italská populace patří k těm nejstarším v EU. Případy, kdy je nutný příjem do nemocnice, se totiž častěji týkají starších lidí.

Problémy hlásí i Španělsko

Výrazný nárůst pacientů s respiračními nemocemi zaznamenávají také španělské nemocnice, kde se navíc očekává další nárůst během příštího týdne, tedy po tříkrálovém víkendu, kterým v zemi končí vánoční a novoroční svátky. Kvůli tomu španělská ministryně zdravotnictví Mónica Garcíaová svolala na pondělí jednání s radními pro zdravotnictví španělských regionů, jež mají řízení zdravotnictví ve své kompetenci. Sdružení praktických lékařů tento týden vyzvalo, aby ve zdravotnických zařízení bylo znovu povinné nosit roušky a respirátory jako během pandemie covidu-19. K tomuto opatření přistoupil region Valencie, kde povinnost mít nasazené roušky v nemocnicích platí ode dneška.

Video  Covid je už jen běžný vir. Žádná omezení a izolace, slibuje Válek.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

regozdenekk ( 6. ledna 2024 05:32 )

Tak to se zase brzy budou muset nosit tlamokryty,určené proti prachu.

Uživatel_5647112 ( 5. ledna 2024 15:16 )

Kdyz prebirate clanek ze zahranici,tak alespon nepiste blbosti!!!!
Rad bych vedel co to je Siemu????
Presny nazev je SUEM!!!!!
Servizio di urgenza ed emergenza medica...
Prestante delat Z lidi blbce!!!!

nadčasový MP ( 5. ledna 2024 14:39 )

http­s://ww­w.nes­poko­jeny­.cz/jak-funguji-mrna-vakciny-proc-jsou-vzdy-skodlive-a-smrtelne-odmitnete-je-a-zachrante-se/
Každý, kdo vychvaluje mRNA vakcíny jako bezpečné a účinné, kdo tvrdí, že očkování jen zřídka způsobuje vážné vedlejší účinky, je buď neuvěřitelně nevědomý, nebo indoktrinovaný, jako bylo v posledních desetiletích indoktrinováno obyvatelstvo celého světa.
Nebo ti lidé, kteří to udělali a přesto chválí vakcíny RNA, jsou neskutečně zlí. A hrozí jim trestní stíhání. Stejně tak, jako všem těm, kteří aktivně či pasivně toto očkování propagují a obhajují. Je vědecky prokázáno, že toto očkování může mít pouze negativní účinky, a to v míře ohrožující život.
Imunitní systém rozpozná a zničí tělesné buňky, které produkují cizí bílkoviny, k čemuž dochází například při infekci viry. Tato schopnost rozpoznávat cizí buňky je dána již při narození. Chrání nás po celý život, protože buňky infikované viry jsou tak účinně likvidovány. Tuto schopnost nelze potlačit.

Pokud je tedy do buňky vnesena mRNA kódující jakýkoli cizí protein, stane se tato buňka terčem útoku imunitního systému. Tohle je ona fatální vada, jež je základem celého konceptu. Počet kopií RNA v balení podávaných při každé injekci je gigantický. V celém těle vypukne nespočet imunitních útoků, které se mohou zastavit teprve tehdy, až skončí produkce cizího proteinu. Jak dlouho to bude trvat? Několik dní, jak opakovaně tvrdili výrobci vakcín a regulační úřady?
V uplynulém roce se objevilo znepokojivé zjištění, které je s tímto tvrzením neslučitelné. U očkovaných osob byly týdny a dokonce měsíce po injekcích zjištěna tvorba spike proteinů a záněty více orgánů (1-3). A to bylo spojeno s těžkými a často smrtelnými onemocněními (2,3). Jaký důvod mohl existovat a stále ještě může existovat pro dlouhotrvající produkci RNA kódovaného proteinu a zánět?

Zobrazit celou diskusi