Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tragédie u českých hranic: Holčičku (†2 měs.) zabil rodinný pes!

Záchranka v Polsku (ilustrační foto)
Záchranka v Polsku (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
3. ledna 2024
16:40

Tragicky začal nový rok nedaleko českých hranic. V polském městě Zhořelec v Dolním Slezsku napadl v jednom z místních bytů pes teprve sedmitýdenní holčičku. Dítě utrpělo vážná zranění a po převozu do nemocnice zemřelo. Případem se zabývá policie.

K útoku došlo v úterý 2. ledna kolem čtvrté hodiny odpoledne v jednom z bytů v polském Zhořelci, kde dítě bydlelo se svými rodiči. Rodiče ani ne dvouměsíční holčičku převezli do nemocnice. Dívka ale utrpěla rozsáhlá zranění a přes veškeré snahy lékařů se ji nepodařilo zachránit. „Dívka k nám přijela v bezvědomí s poškozenou lebkou a zlomenými kostmi,“ uvedl náměstek ředitele nemocnice ve Zhořelci Marci Wolski pro server Do Rzeczy s tím, že za celou svou kariéru nezažil tak hrozný pohled.

„Ten pohled byl obrovským traumatem. Kombinované týmy bojovaly hodinu a půl,“ dodal s tím, že doufali, že se hočlčiku podaří zachránit, ale zranění byla velice vážná. „Došlo k nepředstavitelné tragédii,“ uzavřel. „Zranění byla natolik rozsáhlá, že se dítě nepodařilo zachránit,“ uvedla mluvčí policie Agnieszka Gogułová s tím, že okolnosti tragédie vyšetřuje policie. „Pes bulteriér patřil do rodiny. Skončil v útulku,“ dodal mluvčí Okresního státního zastupitelství v Jelení Hoře Tomasz Półowski pro stanici TVN24.

Video  K napadení došlo v Čakovicích. Zasahovat museli policisté i záchranáři. (21. září 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

ivana kollerova ( 11. ledna 2024 15:05 )

Petra Fořt Pčolarová ( 5. ledna 2024 23:24 )

Já Vám přece neberu, že je Vaše fena skvělá a nejlepší na světě, to si ostatně o svých psech myslí každý i já 😉
Ne, jde mi o to, že díky tomu, že všichni na netu tvrdí, jak je to úžasné plemeno a rodinný pes a neřekne k tomu i to B : že pouze v případě, že se dobře vychová a i pak musí majitel prostě dávat větší bacha, protože tady se chyby ve výchově prostě nepromíjejí a mohou být fatální. A mluvila jsem nejen o bull plemenech, když si přečtete všechny mé příspěvky (jsou i horší - třeba Argentina vyšlechtěná přímo na lov a usmrcování otroků).
Že pak si naivní rodinky pořídí do rodiny svého prvního psa a od vás a ostatních si přečtou, že je to super rodinný pes, tak vyberou tuto potenciální zbraň, aniž by věděli něco o tom, že takový pes potřebuje důslednost a pořádnou výchovu. A tady začínají ty tragédie.
A pak se tato plemena, která za svou přirozenost a původ nemohu, stávají terčem nenávisti. Protože chybí osvěta o tom, co takový pes dokáže. A lidé je kazí nevýchovou.
Spousta států už má tato plemena na černé listině (a ještě jednou podotýkám nemluvím jen o bullech) a v Anglii už dochází i k jejich genocidě (viz aféra xxl bull).
Položte si ruku na srdce, nebylo by lepší na net psát pravdu? Ano dokáže být skvělým parťákem, ale nesmí se podcenit výchova. To byste měli, jako milovníci plemene uvést vždy. Možná by pak takových tragédií ubylo.
A tato plemena by neměla takovou zkaženou pověst.
Je mi těch psů líto 😢

MADONNA ( 5. ledna 2024 23:00 )

To nebylo na Vás, ale...

MADONNA ( 5. ledna 2024 22:57 )

Tak hlavně to není můj první pes,to je první věc. Druhá věc je, že určitě nezlehčuju to, že když takové silné plemeno zaútočí,je to průser,ALE to je i průser u jiných plemen se silným skusem NAPŘ.RTW, argentinská doga,Cane Corso atd.nejen plemena Bull, proboha.Ale proč ten pes zaútočí???-vždy je k tomu nějaký podnět, anebo zanedbaná, nedůsledná výchova a socializace.Něco vám řeknu, moje fena má kamaráda čivavu, maltézáčka,pinčes, nikdy se nestalo, že by někomu ublížila, ať je to zvíře, nebo člověk nebo nedejbože dítě.Na schodech vítá sousedy, miluje děti, takže buďte tak laskavá a nestrkejte mě do pytle mezi ostatní nezodpovědné idioty. Ano, miluji svojí fenu a to bezmezně,stejně jako ona mě.

Petra Fořt Pčolarová ( 5. ledna 2024 22:56 )

Jen by mne zajímalo, kde já mluvím o pitbullovi? 🤷

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání