Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dětský gang terorizoval Jablonec: Malí agresoři budou za trest uklízet a mýt nádobí

Autor: jel - 
16. listopadu 2023
05:00

Na jaře se lidé v Jablonci nad Nisou potýkali s velmi nepříjemným problémem. Město sužoval dětský gang. Malí rváči bili a okrádali vrstevníky a útoky si navíc natáčeli na telefon. Jedna rodina se kvůli nim dokonce odstěhovala. Případem se zabývala i policie, jenomže kromě jednoho mladíka nejsou útočníci trestně odpovědní, a tak dostali za trest desítky hodin veřejně prospěšných prací.

O řádění dětského gangu Blesk informoval v polovině května. „Můj syn šel zkratkou přes les z fotbalu. Byli tři a chtěli po něm batoh. Jak si ho sundával, tak ho rovnou napadli. Když zjistili, že v batohu nic není, jeden z té party Kubu udeřil tak, až upadl na zem a byl několik minut mimo,“ popsal tehdy incident Jiří Pešat.

Jedna maminka se svěřila s tím, že jejího syna gang napadával tak často, že se raději z Jablonce odstěhovali. Další rodiče pak uvedli, že raději koupili dětem paralyzéry. 

Policii se podařilo násilníky identifikovat. Kromě jednoho jim je všem méně něž 15 let, a nejsou tak trestně odpovědní. Podle CNN Prima News ale i přes nízký věk skončili mladíci před soudem, kde proběhlo takzvané netrestné řízení. Soud jim jako výchovné opatření uložil účast v resocializačních programech a také desítky hodin společensky prospěšných prací.

Mluvčí jabloneckého soudu Jaroslav Kneř upřesnil, že se jedná o takové práce jako uklízení, zahradické práce nebo mytí nádobí ve školních jídelnách a tyto práce mladíci nemůžou vykonat u soukromníka. Mladík starší patnácti let je stíhaný za výtržnictví.

Video  Napadení  - Facebook
Video se připravuje ...

Silvia Blahovská ( 19. listopadu 2023 11:08 )

k@u@r@v@y krpaté... stíhala by som ich ako dospelých a natvrdo by išli do basy...!!!!!

Silvia Blahovská ( 19. listopadu 2023 11:07 )

*** krpaté... stíhala by som ich ako dospelých a natvrdo by išli do basy...!!!!!

bullshit ( 16. listopadu 2023 13:51 )

Namor Kesuud ( 16. listopadu 2023 11:57 )

Nejlépe dát frackovi z leva a z prava, aby si to pamatoval kopanec do sádele....
Když ani tohle by nepomohlo, však víte co myslím...

hafblaf ( 16. listopadu 2023 10:40 )

To, co jsem v mládí dělal běžně, je dnes bráno jako strašný trest? Myslím, že dnešní výchova nestojí za nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání