Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

První dáma mezi šperky a skleněnými skvosty: Eva Pavlová zahájila veletrh v Jablonci

Aktualizováno -
10. srpna 2023
12:54
Autor: ČTK - 
10. srpna 2023
12:10

Za účasti manželky prezidenta Evy Pavlové začíná dnes v Jablonci nad Nisou 12. ročník prodejní výstavy českých bižuterních a sklářských firem Křehká krása. Do neděle budou v Eurocentru svou produkci představovat čtyři desítky výrobců perlí, bižuterie, skla a vánočních ozdob. Nově bude v Jablonci vystavovat například ostravská firma T.Lepidi, která vyrábí keramické šperky nebo Ocel Ova zaměřená na šperky z oceli.

Pro prezidentovu manželku není Jablonec neznámým městem. Podle Pavla Kopáčka, předsedy představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie, který akci pořádá, byla Pavlová už v minulosti zákaznicí jabloneckého Paláce Plus. Nakupovala tam dárkové předměty pro českou misi při NATO.

I proto ji svaz pozval do nového Křišťálového ráje, který je nástupcem bižuterního paláce, a také na přehlídku Křehká krása. 

Pavlová se zúčastnila slavnostního zahájení. „Nosím sama českou bižuterii, mám ji ráda - náušnice, korálky, brože, cokoliv. I Preciosa se mi samozřejmě líbí. Nejsem tady poprvé a pokud bude příležitost, tak si něco ráda koupím a ráda to i vynesu, když někam pojedeme na zahraniční cestu,“ řekla před zahájením novinářům. S doprovodem pak prezidentova manželka zamířila i mezi stánky, aby si prohlédla, co místní producenti nabízejí. U stánku Preciosy se zabrala do zkoušení prstenů, poradkyni jí dělala generální ředitelka Lucie Karlová.

Výstava Křehká krása se v Jablonci poprvé uskutečnila v roce 2012, organizátoři tak chtěli navázat na tradici mezinárodních výstav skla a bižuterie z 60. až 80. let minulého století.

Cílem bylo také ukázat, že navzdory recesi, levné asijské konkurenci i rozpadu někdejšího bižuterního uskupení Jablonex jablonecká bižuterie žije a má budoucnost. Přehlídka oslovuje i turisty, je jednou z akcí krajského projektu na podporu cestovního ruchu Křišťálové údolí (Crystal Valley).

Křehká krása pravidelně do podhorského města přiláká několik tisíc lidí, kvůli návštěvě prezidentovy manželky budou zahájení provázet zpřísněná bezpečnostní opatření. Poprvé lze ale na Křehkou krásu pořídit vstupenky on-line prostřednictvím evstupenka.cz, a vyhnout se tak frontám.

Vstupné zůstalo na 100 korunách pro dospělé, senioři zaplatí 80 korun, děti do 15 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma. Vstupenky platí po celou dobu přehlídky. Kompletní program včetně doprovodného najdou zájemci na stránkách přehlídky www.krehkakrasa.cz.

Video  Pavel v Rakousku: Přivítání s vojenskými poctami od Van der Bellena  - reprofoto Twitter Alexander Van der Bellen
Video se připravuje ...

Uživatel_973012 ( 12. srpna 2023 13:48 )

👍👍👍

Uživatel_973012 ( 12. srpna 2023 13:47 )

Jen se za naše prachy předvádí.

klozovice ( 11. srpna 2023 00:19 )

Musí být v každé prdéli

Uživatel_5650027 ( 10. srpna 2023 22:16 )

Pospíšil je Fijaloviče dítko😎

Uživatel_5650027 ( 10. srpna 2023 22:14 )

Ona je tak krásná!...séru na to...všem je vše jedno...Pospíšil je ok a Pavlína Němcová je p4ávnička a ta manželka Vohouta také. Hnussná klimakterní kráva ..,ten krk..
👎🙈

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa