Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pobodáním chlapečka (†4) skončila hádka na sídlišti v Mostě: Táta ho odnesl na smrt!

Autor: H. Lacinová, K. Baranová, inf - 
28. května 2023
17:50

Byly mu čtyři roky a ocitl se uprostřed hádky táty s kamarádem své mámy. Vystrašenýma hnědýma očima těkal z jednoho na druhého, ze strachu začal natahovat. Když ho tatínek vzal na ruku, křečovitě se mu pověsil na krk. Bezpečí v náručí nenašel. Použil ho otec jako štít, jak teď tvrdí matka?

Na počátku tragédie v parčíku u Rozmarýnové ulice v Mostě, nedaleko základní školy, byl podle místních milostný trojúhelník. Monika H. vychovávala syna s Italem Franceskem M. „Já se s ním rozešla a odstěhovala se. Byl na nás zlej,“ tvrdila v neděli po ránu Monika H., když přišla k místu neštěstí zapálit svíčku. Chlapeček prý k tátovi občas chodil, stejně jako v sobotu. Když ho odpoledne přiváděl »vrátit«, došlo k hádce.

„Začal dělat problémy, hodil tam se mnou o zeď. Potom vytrhl dřevěnou podpěru na stromky a šel s ní na mého kamaráda. Při tom si vzal malého na ruku,“ líčila tragédii matka. Naznačovala tím, že si vzal jejího kloučka jako štít do bitky? Každopádně se její doprovod Michal P. rozhodl bránit, podle všeho nožem. Jenže ránu odnesl klouček, utrpěl bodnořezné zranění na krku.

S mámou a jejím kamarádem byl venku i ženin starší syn (10). Jak bitka dospělých začala, utekl se schovat do křoví. Z něj smrt svého brášky viděl. „Tady se ten starší kluk schovával a celý se třásl. My jsme byli s kamarády támhle kousek a všechno taky viděli,“ ukázala Blesku Tereza (17) místo, kde k hrůznému činu došlo. Podezřelý z vražedného útoku utekl, policisté ho však brzy vypátrali. „V souvislosti se smrtí chlapce předškolního věku jsou zadržené dvě osoby,“ řekla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté později v neděli obvinili údajného agresora z pokusu vraždy a usmrcení z nedbalosti. Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech. 

Druhého z mužů policisté propustí na svobodu, i jemu ale hrozí obvinění z trestného činu. „Jeho jednání bude řešeno až následně, právní kvalifikace zatím stanovena nebyla,“ dodala Glogovská.

Hledali zbraň

Na místě v neděli celé dopoledne byly hlídky a procházely okolí. Jak oznámila policie, „probíhala pátrací akce k nalezení předmětů, které mohou s případem souviset“. Co mohly hledat? „Prý nůž. Nebo šroubovák,“ řekla jedna z přihlížejících žen.

Odkryla pozadí vztahu

Blesk mluvil také se ženou, která matku chlapce zná od dětství. „Je ze slušné rodiny, byla vždycky normální holka ještě v době, kdy si našla prvního přítele, se kterým má dvě starší děti. Pak ale začala fetovat. Monika si pak našla Itala a před nějakým časem prý s drogami přestala. A Michal je kapitola sama o sobě, měl vždycky problémy s policií a hlavně s drogami,“ tvrdí.

Video  Strážníci oživovali muže, který se chtěl oběsit (25. května 2023)  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání