Ačkoli to na okolí působilo úplně opačně, Marek Stuchllík se s rozvodem nikdy nesmířil. Jeho marné snahy o exmanželčin návrat vyústily loni v květnu v tragédii. Využil toho, že za ním žena dojížděla, aby se vystřídali v péči o poslední společné štěstí – dva jorkšíry. Na ženino „ne“ byl vrah nachystán. Chtěl zabít ji i sebe.

Muž sepsal závěť a čekal. „Po zamítavém postoji ženy k opětovnému soužití ji při odchodu v chodbě domu udeřil nejméně dvakrát kladivem o váze dva kg, pak bezvládnou škrtil třemi plastovými páskami, zároveň rdousil rukama, dokud nepřestala dýchat,“ popsal hrůzy v domě žalobce Vít Legerský.

Psy zabil, sebe ne

Tělo ženy nechal Stuchlík ležet na podlaze a vrhl se na pejsky. Ty rovněž uškrtil. Pak se pěti různými způsoby snažil zabít sám sebe. „Požil léky, pořezal si zápěstí, bodl se do hrudníku, pustil plyn v domě a opět použil škrtidlo,“ uvedl státní zástupce. Je až k nevíře, že tohle všechno muž přežil a zotavil se!

Před soudem toho vrah moc neřekl. „Je mi to hrozně líto, omlouvám se všem pozůstalým,“ hlesl jen. Klasické soudní líčení se nekonalo, soud byl rychlý. Státní zástupce dal na stůl dohodu o vině a trestu, všechny strany ji přijaly a krajský soud posvětil. Trest? 11 let ve věznici se zvýšenou ostrahou…

Proč tak málo? Spolupracoval…

Stuchlíkovi, který u soudu jinak neprojevoval žádné emoce, hrozilo původně 12 až 20 let basy, udělený trest tak působí přinejmenším velmi mírně.

„Obžalovaný se doznal, od začátku spolupracoval, je bezúhonný, projevil účinnou lítost tím, že uspokojil nároky na majetkovou újmu rodičů poškozené a zavázal se, že uhradí nemajetkovou újmu,“ zdůvodnil státní zástupce Vít Legerský. Rozsudek je pravomocný.

VIDEO: Mučivá smrt mladičké Petry (†15) z Jihlavy. Michal ji po sexu vyhodil z okna!

Video
Video se připravuje ...

Mučivá smrt mladičké Petry (†15) z Jihlavy. Michal ji po sexu vyhodil z okna! pdc, icp, Jedlička, Chebotareva

Fotogalerie
6 fotografií