„Obviněný fyzicky napadl bývalou manželku. Paní na následky zranění způsobené útokem, který byl kombinací úderů kladivem a škrcení, zemřela,“ řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Z domu se měl navíc ozývat ohromný až nelidský řev, sousedé poté zavolali policii. Ti pak podle CNN Prima News nalezli tělo, které bylo k nepoznání. 

Muž také usmrtil i dva společné psy a manipuloval s rozvodem plynu. „Následně si sám způsobil různá zranění odpovídající pokusu o sebevraždu,“ potvrdila mluvčí. Kvůli hospitalizaci mohli policisté muže vyslechnout a obvinit až koncem minulého týdne. Soud vyhověl návrhu na vzetí do vazby. Pokud bude odsouzen, ve vězení může strávit až 20 let.

Muž svůj čin podle policistů plánoval. Exmanželce se stala osudným právě návštěva společných psíků, kteří bezdětný rozvedený pár měl podle sousedů „jako děti“. „Musel to být amok, že zabil i ty pejsky, ty oba milovali,“ řekla reportérovi Blesk.cz jedna ze sousedek.

„Zdál se mi normální dobrý synek, já jsem s ním vycházel dobře. On byl úplně klidný, nikdy tam nebylo slyšet nějaký kravál, klid,“ dodal soused pro televizi. 

Motivem mohl být dům, ve kterém muž po rozvodu i nadále bydlel. Patřil totiž jeho exmanželce, která si našla nového přítele. Možná plánovali bydlení tam a muže čekalo stěhování…

VIDEO: Blesk Podcast: České harakiri nebo Spartakiádní vrah s korálkami. Exkriminalista Doucha promluvil o případech.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: České harakiri nebo Spartakiádní vrah s korálkami. Exkriminalista Doucha promluvil o případech Blesk

Fotogalerie
5 fotografií