Muž podezřelý z vraždy exmanželky ještě nebyl vyslechnut. „Je ve vážném, ale stabilizovaném stavu,“ uvedla ve středu Petra Petlachová z  Fakultní nemocnice Ostrava. Policie ho tak zatím  z ničeho neobvinila.

„Obětí je žena středního věku. Podezřelým je muž, který je v péči zdravotníků,“ řekla v úterý mluvčí policie Soňa Štětínská.

Zločin stal v Rychvaldu v noci z neděle na pondělí. Podle sousedů šlo o nekonfliktní bývalé manžele, kteří se i po rozvodu k sobě chovali hezky. Dům patřil ženě, která v něm nechala exmanžela bydlet. Jezdila tam ale za dvěma jorkšírskými teriéry.

Neúspěšná sebevražda

Podle neověřených informací muž vražedně zaútočil na exmanželku, zabil oba psy a pak se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Motivem mohla být žárlivost, exmanželka si měla najít jiného přítele, nebo eventuální nutnost vyklidit dům... V obci se mluví o tom, že vražednými nástroji měl být nůž a kladivo.

„Musel to být amok, že zabil i ty pejsky, ty oba milovali,“ řekla reportérovi Blesk.cz jedna ze sousedek. Podle ní byla zavražděná žena ambiciózní a pracovala jako manažerka, její exmanžel neustále „něco“ kutil kolem domu.

Zranění muže se jeví jako vážná. „Utrpěl vícečetná poranění s poruchami vědomí,“ uvedl záchranář Lukáš Humpl.

První v kraji

Policisté ho podezřívají z vraždy. „V prověřování pokračují, kromě jiného shromažďují a analyzují zjištěné a získané informace. S ohledem na stav řízení nelze v této chvíli poskytnout bližší informace,“ doplnila.

V Moravskoslezském kraji letos policie řešila tři případy pokusu o vraždu. Případ z Karvinska je tak první letošní dokonanou vraždou.

VIDEO: Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu. Jiří Marek

Fotogalerie
3 fotografie