Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech Pavel ubil pálkou sousedku: Dům i s tělem zapálil!

Petr měl kvůli sporu o plot ubít svou sousedku k smrti.
Petr měl kvůli sporu o plot ubít svou sousedku k smrti.  (Autor: Greene County Jail, Greenlawn)
Autor: VaB - 
14. února 2022
17:46

Čech Pavel S. (48) ubil v americkém Springfieldu svou sousedku Alici (†66)! Za vraždou stojí jejich spor o plot podél domu. Muž seniorku zbil baseballovou pálkou, její dům i s tělem pak zapálil, vše poté sledoval zpovzdálí. Za vraždu a další tři trestné činy mu hrozí až doživotní trest.

Dlouholetý spor o plot kolem dvou domů v americkém Springfieldu ve státě Missouri stál život Alici Haleovou, šestašedesátiletou bývalou školnici z místní školy. Spor mezi Pavlem S. (48) a Alicí vygradoval natolik, že se odhodlal k vraždě.

K té došlo 21. srpna 2020, Pavel vzal do rukou basebalovou pálku a ženu podle serveru The Sun ubil k smrti. Aby se pak zbavil možných důkazů, ženin dům zapálil i s tělem uvnitř. Požár pak sledoval z nedalekého parkoviště, padlo u soudu. 

Netrvalo dlouho a Čech byl ustanoven jako podezřelý z vraždy. Policistům při vyšetřování pomohli i svědci, kteří muže viděli, jak se s ženou hádá. Podezřelého zřejmě pomohl najít i záběr z bezpečnostní kamery a krvavé stopy v jeho autě.

Sexy dvojčata promluvila o životě ve vile Playboye: Hefner měl před spaním šokující rituál

Po 45 minutách se nakonec porota u soudu shodla, že je Pavel S. vinný z vraždy druhého stupně, žhářství, manipulace s důkazy a dalšího zločinu. Bývalému majiteli posilovny hrozí až doživotní trest vězení, verdikt by se měl dozvědět v květnu. 

O zavražděné ženě mluví jako o silné svobodné ženě, která lpěla na svých hodnotách. „Milovala zahradničení a měla jedinečný vztah ke všem velkým i malým zvířatům. S láskou se starala o svou starší matku, byla vždy připravena a ochotná pomoci své rodině, přátelům a sousedům. Jako čerstvá důchodkyně byla neustále zaneprázdněna koníčky a rodinou,“ stojí v parte na internetu s tím, že se těšila i na cestování a relax. Na Alici vzpomíná její dcera Angela, bratr John a sestra Nova.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání