„Předběžně můžeme vyloučit zavinění cizí osoby, protože muž byl na cele sám,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová. Okolnosti smrti vazebně stíhaného muže se nyní vyšetřují.

Mluvčí brněnské vazební věznice Tomáš Babor upřesnil, že muž zemřel v pondělí dopoledne. Tato informace je však v rozporu se smutečním oznámením. Rodina na parte totiž uvedla, že Pavel K. zemřel v neděli 7. května.

Okolnosti úmrtí ve vazbě vyšetřuje policie. „Zabýváme smrtí člověka ve vazební věznici v Brně,“ potvrdil policista Bohumil Malášek. Ani kriminalisté však nevnesli do okolností smrti vazebně stíhaného podezřelého světlo.

„Nejlépe je pracovat s informací, že muž přišel o život během prodlouženého svátečního víkendu,“ nabídl šalamounskou verzi vězňovy smrti člověk obeznámený s průběhem vyšetřování.

Sebevražda nebo kolaps

„Dosavadní vyšetřování vyloučilo cizí zavinění a předběžně je vyloučeno i pochybení pracovníků vězeňské služby,“ zopakoval Babor.

Video
Video se připravuje ...

Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci. PČR

Na otázku Blesku, zda se již ví, jestli muž zemřel na náhlé zdravotní selhání nebo spáchal sebevraždu, odpověděl: „Více se do skončení vyšetřování k tomu nechceme nijak vyjadřovat,“ zakončil Babor.

Podle středečních informací CNN Prima News měl Pavel K. spáchat sebevraždu oběšením. Podle televize si zřejmě na život sáhl v časovém okně mezi jednotlivými kontrolami dozorců.

Parte Pavla K. je strohé. Jen oznámení, že zemřel. U fotografie je verš: Žít je tak složité, umřít je tak prosté…

Bez milosti

Pavel K. chladnokrevně popravil svou bývalou přítelkyni a jejího syna nedaleko pronajatého bytu ve Svitávce. „Zastřelil je, když vystoupili z auta po návratu z noční směny. Beze slova. Čekal tam v mlze na ně,“ uvedl svědek pod podmínkou anonymity.

Policie krátce po činu po Pavlovi K. vyhlásila celostátní pátrání. Uvedla, že může být ozbrojený a nebezpečný. Svědectví pak muže zákona navedlo do Šebetova, který je vzdálen pár kilometrů od místa činu.

Pavel K se tam krčil v remízku s pivem v ruce. „Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně. Měl u sebe nůž,“ popsal zákrok policista Pavel Šváb. „Muž se k činu motivovaném osobními vztahy doznal," dodal mluvčí.

Fotogalerie
23 fotografií