Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Panička se hroutila, když zjistila, že je kočka v hořícím domě! Zvíře se podařilo zachránit

Autor: ČTK - 
20. dubna 2023
20:45

Hasiči ve čtvrtek odpoledne likvidovali požár rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Majitelka domu jej stihla opustit před příjezdem hasičů. V objektu ale zůstala její kočička, kterou se požárníkům naštěstí podařilo zachránit. Škoda byla vyčíslena nejméně na 1,5 milionu korun.

Obyvatelce rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku se podařilo z objektu ještě před příjezdem hasičů vyběhnout. Poté, co byla mimo ohrožení plamenů, došlo jí, že v domě zůstala její kočička. Z celé události byla natolik rozrušená, že hasiči po příjezdu na místo museli přivolat i zdravotnickou záchrannou službu.

„Při průzkumu hasiči uvnitř nalezli kočku, kterou z domu zachránili. Na likvidaci požáru byly použity dva vodní proudy. Pro úplné dohašení skrytých ohnisek musela být rozebrána část střechy a stropy,“ uvedl na sociálních sítích mluvčí hasičů Adam Fuksa.

Příčinou požáru byla podle vyšetřovatele technická závada na některém ze spotřebičů, nadále se zjišťuje. Škoda byla vyčíslena nejméně na 1,5 milionu korun.

Video  Požár zničil malé hospodářství na Vsetínsku. Škoda se vyšplhala na 6,5 milionu Kč.  - youtube
Video se připravuje ...

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání