Šílený případ řeší kriminálka v Orlové na Karvinsku. Dva lidi tam o fous unikli trýznivé smrti v plamenech, když jim nad hlavami začal hořet dům! Z pokusu o vraždu je podezřelý jejich příbuzný, on sám je po smrti.

U hořícího domu zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému v noci z úterý na středu. Záchranáři tu narazili na dva kouřem nadýchané lidi, muže (27) a ženu (49), kteří měli doslova z pekla štěstí.

Hořel sklep i první patro

„Oba pacienti byli při vědomí a mimo ohrožení života. Jevili známky lehké intoxikace zplodinami hoření. Posádky je transportovaly na centrální příjem nemocných havířovské nemocnice,“ řekl k jejich stavu mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dům začal hořet kolem třetí hodiny ráno. „Již při příjezdu prvních hasičských jednotek byly vidět plameny šlehající z oken domu. Hasiči vnikli v dýchací technice, s termokamerou a vodním proudem do domu, kde zahájili boj s ohněm. Požár zasáhl jak sklepní prostory, tak i jedno nadzemní podlaží," popsal mluvčí hasičů Lukáš Popp. Hašení trvalo zhruba půl hoidny, škoda se odhaduje na půl milionu.

Měl se zastřelit

Policisté zjistili velmi podezřelé okolnosti. „Věc si převzali kriminalisté pro pokus vraždy spáchaný na dvou osobách. Poškození jsou muž a žena z domu, podezřelým zemřelý muž, příbuzný, který také dům užíval,“ řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Možný pachatel se podle TV Polar zastřelil. Dům prohledávali specialisté z oboru chemie či psovod se psem na vyhledávání akcelerantů. „Byla nařízena soudní pitva zemřelého,“ uvedla policistka Štětínská s tím, že okolnosti případu policie dál vyšetřuje.

VIDEO: Dramatické video ze zadržení podezřelého muže (47), který se přiznal k vraždě dvou lidí ve Svitávce na Brněnsku.

Video
Video se připravuje ...

Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci. PČR

Fotogalerie
3 fotografie