Podle informací Blesk.cz muž své oběti chladnokrevně popravil nedaleko jejich pronajatého bytu ve Svitávce. „Zastřelil je, když vystoupili z auta po návratu z noční směny,“ řekl svědek pod podmínkou anonymity.

„Policisté od středečního rána prověřují okolnosti zvlášť závažného trestného činu, ke kterému došlo ve Svitávce na Blanensku. Na místě zůstaly dvě osoby bez známek života. Do Svitávky okamžitě po nahlášení spěchali policisté včetně speciální pořádkové jednotky či zásahové jednotky,“ popsal mluvčí policie Pavel Šváb. 

Video
Video se připravuje ...

Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci. PČR

Kromě kriminalistů na místě pracoval i krizový intervent, který komunikoval s rodinnými příslušníky obětí. „Na základě zjištěných indicií se nám podařilo získat totožnost podezřelého. Na místech pro něj obvyklých se ale nezdržoval a policisté začali pátrat i za použití vrtulníku letecké služby také v dalších lokalitách a prostřednictvím vyhlášeného celostátního pátrání se do akce zapojili i policisté po celé republice,“ popsal Šváb. 

Soud muže poslal v pátek do vazby. Zejména kvůli možnosti, že by se mohl znovu pokusit utéct. 

Střetli se pohledem

Pro CNN Prima News promluvil důležitý svědek, který muže podezřelého z vraždy potkal cestou do práce, poznal ho a důležitou informaci hned zavolal policistům. „Jel jsem na dílnu, kterou máme za Šebetovem. Když jsem sjížděl z hlavní na štěrkovku, tak jsem za rohem viděl, jak jde chlapík. Měl hnědou mikinu, jak hlásili v rádiu,“ popsal muž.

Televizi poskytl i záběr z kamery za čelním sklem svého automobilu. Na té je vidět zadržený muž, jak si pochoduje u pravé strany silnice s pivem v ruce. „Potkali jsme se pohledem, říkám, to musí být ten chlapík!“ dodal svědek, kterému policisté za jeho všímavost poděkovali. Obviněný před spravedlností unikal 12 hodin.

„Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně, při bezpečnostní prohlídce se zjistilo, že měl u sebe nůž. V současné době probíhají procesní úkony. Je obviněn z vraždy a hrozí mu trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně i výjimečný trest,“ dodal mluvčí.

Motiv byl osobní

Motivem hrůzného činu, při kterém měla zemřít mužova přítelkyně a její syn, byly osobní vztahy. „Bývalý přítel neunesl rozchod, a když žena nastupovala za barákem do auta, aby odjela do práce, zastřelil ji i jejího plnoletého syna,“ řekla serveru iDnes.cz místní žena.

Fotogalerie
25 fotografií