Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž v Olšovci vyvraždil rodinu samopalem: Otazníky kolem brutálního masakru na Přerovsku

  • Autor: jel - 
    Aktualizováno -
    18. 4. 2023
    19:12
    18. 4. 2023
    05:00

    K brutálnímu útoku došlo v sobotu 15. dubna ve večerních hodinách v Olšovci na Přerovsku. Padesátiletý muž tam nejprve po hádce zaútočil šroubovákem na svou partnerku. Ta se před agresorem zabarikádovala společně s dalšími členy rodiny v horním patře domu. Muž si ale přinesl samopal a začal střílet přes dveře. Matka jeho přítelkyně, její partner a patnáctiletý syn na místě zemřeli. Partnerce agresora se podařilo utéct a přivolat pomoc. Vrah následně spáchal sebevraždu. Podívejte se na detaily a nevyjasněné okolnosti tragického případu.

  • 1.Kde vzal vrah zbraň?

    Samopal, kterým útočník postřílel čtyřčlennou rodinu. Samopal, kterým útočník postřílel čtyřčlennou rodinu. | Pavel Ryšlink, Policie

    Útočník podle policie bodl sedmačtyřicetiletou ženu šroubovákem do ruky a krku. Napadené se podařilo společně s dalšími členy rodiny ukrýt ve vrchním patře místnosti. Agresor si však došel do auta pro útočnou pušku, konkrétně samopal vzor 58. Tou pak rodinu zavraždil.

    Kde útočník zbraň získal, to zatím není jasné. CNN Prima News uvedla v Hlavních zprávách, že se jednalo o nelegálně drženou zbraň. Muž ze sousedství uvedl, že násilník byl slovenské národnosti.

    „Náš stát dovoluje, aby se samopal vzor 58 takzvaně zneschopnil pro sběratelské účely, můžete ho tudíž získat. Přitom vám každý zbrojíř řekne, že takovou zbraň lze opět uvést do chodu. To je podle mne rozhodně špatně,“ popsal v minulosti pro Blesk bezpečnostní poradce Andor Šándor.

  • 2.Přeživší skočila z okna?

    Tragédie na Přerovsku: Policie na místě činu Tragédie na Přerovsku: Policie na místě činu | aktu.cz

    Jedinou přeživší strašného útoku je přítelkyně vraha. Ten zastřelil ženina teprve patnáctiletého syna, její sedmasedmdesátiletou matku a stejně starého přítele maminky.

    Ženě, kterou agresor předtím při hádce pobodal šroubovákem a následně ji zasáhl i střelnou zbraní, se podle Primy pravděpodobně podařilo utéci tak, že vyskočila z okna. Zraněná běžela bosá zhruba jeden kilometr přes les do restaurace, kde požádala o pomoc. Informoval o tom v pondělí šéf krajského odboru obecné kriminality Jan Lisický.

  • 3.Byl pod vlivem alkoholu nebo drog?

    Tragédie na Přerovsku: Policie na místě činu Tragédie na Přerovsku: Policie na místě činu | Aktu.cz

    Útočník se měl podle všeho po trojnásobné vraždě ještě pokusit přeživší ženu pronásledovat. Následně se ale ukryl ve strži nedaleko domu, kde později spáchal sebevraždu. Policie ho následně našla pomocí vrtulníku s termovizí.

    „Za pomocí policejního vrtulníku s termokamerou se podařilo nedaleko místa činu zaměřit osobu v lese. Policisté na označeném místě pak našli hledaného muže bez známek života,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

    Ten doplnil, že byla nařízena soudní pitva, která mimo jiné odhalí, zda byl muž v době brutálního činu pod vlivem drog nebo alkoholu.

  • 4.Bude případ odložen?

    Vzorně udržovaný rodinný dům v Olšovci - Boňkově, který byl v noci na neděli 16. dubna dějištěm hrůzného masakru. Vzorně udržovaný rodinný dům v Olšovci - Boňkově, který byl v noci na neděli 16. dubna dějištěm hrůzného masakru. | Pavel Ryšlink

    Policie případ šetří jako tři vraždy a jeden pokus o sebevraždu. Vzhledem k tomu, že pravděpodobný útočník zemřel, bude případ nejspíše odložen.

    Prima uvedla, že vrah byl pravděpodobně slovenské národnosti a v minulosti byl stíhán za majetkovou trestnou činnost a nedovolené ozbrojování.

  • 5.Galerie:

doktormediciny ( 18. dubna 2023 18:33 )

Ty pispevky nejsou relevantni....Nekde je zverejneno, ze na Slovensku ty vyrazene samopaly prodavali. / Ten vrah byl a a s i ridic autobusu

Tomáš Záruba ( 18. dubna 2023 17:35 )

No a jak vysvětlíte ten maskar normálních obyvatel co se na Ukrajině děje? 20% neonacistů z toho batalionu je asi 150-300 lidí, podle toho kolik jich ještě žije no. Mam takový pocit že počet civilních obětí je podstatně větší. Taky ty ženy a děti byli nacisti? Myslím si že ne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání