Tramvaje v sedmé městské části nepojedou od sobotních 00:01 až do půlnoci z pondělí 24. na úterý 25. dubna. První den výluky bude snesen zmíněný železniční most. „Most přejde do vlastnictví NTM a bude vystaven v rámci připravované expozice Muzea železnice a elektrotechniky NTM u Masarykova nádraží,“ sdělila mluvčí Správy železnic (SŽ ) Nela Eberl Friebová.

Po dobu výluky bude upravena trasa některých linek MHD. Tramvaj číslo 6 a 94 pojedou v úseku Strossmayerovo náměstí – Maniny přes Vltavskou a okolo Holešovické tržnice. Linky číslo 17 a 93 pojedou ze Strossmayerova náměstí na Nádraží Holešovice přes Vltavskou, Dělnickou a Ortenovo náměstí. Historická linka číslo 41 pojede přes Vltavskou, kde zastaví na zastávce na předmostí Hlávkova mostu a následně zamíří přes Těšnov k zastávce Bílá labuť a dále na náměstí Republiky a do Dlouhé. Pro autobusovou linku číslo 156 bude dočasně zrušena zastávka OC Stromovka.

V polovině března začala dvouletá výluka mezi Bubny a Dejvicemi, která je součástí modernizace trati Kladno - Praha rozdělené do osmi úseků. Zatím je dokončen jediný, a to Negrelliho viadukt, který se otevřel v roce 2020. Kompletně by trať mezi hlavním městem a Kladnem měla být zmodernizována v letech 2029 či 2030 a úprava vyjde na zhruba 40 miliard korun.

Fotogalerie
12 fotografií