Rektor navrhl odvolání akademickému senátu fakulty. Ten Ševčíka ale dnes podpořil. Stejný návrh se chystá Dvořák připravit i pro akademický senát VŠE. „Chtěl bych zdůraznit, že budu postupovat, jak jsem dříve vyhlásil. Podniknu kroky, které povedou k tomu, že pokud to akademický senát VŠE odsouhlasí a po projednání... odvolám docenta Ševčíka z funkce děkana,“ řekl Dvořák.

Dvořák uvedl, že děkan jako vrcholný manažer svým konáním vědomě a opakovaně svými vystoupeními poškozuje zájem školy. Odmítl, že by omezoval Ševčíkovy akademické svobody a názory či jeho pedagogické a vědecké působení na VŠE. Rektor dodal, že se celá záležitost politizuje, dále se k ní tedy nebude teď vyjadřovat.

Ševčík řekl, že vyčká, co rektor podnikne. „Rezignovat určitě nebudu,“ uvedl děkan. Své působení v čele fakulty považuje za úspěšné. Myslí, že manažersky neselhal. Důvody k odvolání podle něj nejsou.

Ševčík odstoupit nehodlá

Dodal, že znovu vyzval děkana k rezignaci, ten to ale odmítl. Důvodem k výzvě k odstoupení podle rektora není jen Ševčíkova přítomnost 11. března před Národním muzeem, kde zasahovala policie, ale jsou to i děkanova opakovaná veřejná vystoupení. Na protestu před Národním muzeem se po skončení protivládní demonstrace část lidí snažila z budovy odstranit ukrajinskou vlajku. Ševčík tvrdí, že tam pomáhal zraněnému.

Fotogalerie
38 fotografií