Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kdo bude nový Pavlův kancléř? Končící Vohralíkovou nahradí topmanažer Milan Vašina

Autor: vja, ČTK - 
25. ledna 2024
13:00

Na Hradě k 15. únoru končí současná kancléřka Jana Vohralíková. Ve funkci by ji měl nahradit zkušený manažer Milan Vašina. Ten v minulosti řídil například slovenský T-mobile, přičemž od roku 2011 figuroval ve funkci generálního ředitele T-mobile ČR. Nyní je výkonným ředitelem Aspen Institutu.

„Je to pro mě další životní výzva, které hodlám věnovat veškerý čas a energii. Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne tak, aby vše proběhlo hladce a správně,“ uvedl Milan Vašina k nástupu do funkce kancléře.

Vašina, který se většinu života věnoval práci v telekomunikacích, za sebou má bohatou historii v manažerských pozicích. Patřil i mezi přispěvatele na prezidentskou kampaň Petra Pavla. 

Začínal jako vedoucí marketingové komunikace společnosti Radiomobil, která je zodpovědná za značku mobilního operátora Pegas. Následně působil na vedoucích pozicích v českém a slovenském T-mobilu.

Ze skupiny Deutsche Telekom odešel po 21 letech v říjnu 2018. „Bylo to nesmírně zajímavých 21 let, ale cítím, že je čas udělat zásadní změnu a předat pomyslný štafetový kolík dál. Jsem vděčný za to, že jsem mohl být u rozvoje tak důležitého a dynamického oboru a mohl se aktivně podílet na zcela nových věcech,“ uvedl při ohlášení odchodu.

Nyní vykonává funkci výkonného ředitele Aspen Institutu, jehož cílem je rozvíjet mezioborovou spolupráci a podporovat středoevropské lídry z různých prostředí v profesním a osobním rozvoji. Kromě působení v Aspen Institutu a skupině Rockaway Capital se věnuje i charitě. Od roku 2017 je členem správní rady nadace Dobrý anděl, která pomáhá rodinám, jejichž členové se potýkají s vážným onemocněním.

Rodák z Přerova absolvoval Provozně ekonomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně. Je zároveň členem Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. 

Video  Kancléřka Vohralíková o „jízdě“ s Pavlem: Zakáže ochranka prezidentovi milovanou motorku?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Soliter56O ( 26. ledna 2024 13:57 )

Nějaký další rektální alpinista, aby se to nepletlo ... )))))

Gemino Gemello ( 25. ledna 2024 23:07 )

Výborná náhrada za Mynáře s Nejedlým. Za Rusofily přijde Bilderberg, či New World Order?

jajas ( 25. ledna 2024 15:41 )

Kámoši se schá­zejí­....pos­tupně, pomalu, ale jistě.... 😁

jajas ( 25. ledna 2024 15:40 )

MPA také "pracovala" v T-mobile, že? Samozřejmě na úplně jiné pozici 😁 ...no ale aspoň mají něco společného. V případě, že po volbách nebude ve vládě, může ji tam Vašina opět zaměstnat. 😃

jajas ( 25. ledna 2024 15:38 )

Tak jasně, kdo jiný než kolega Koláře a tedy i "podporovatel" Pavla....jméno Kolář tam zůstane po celou dobu prezidentování Pavla, protože ten by si snad bez Koláře ani neupr..l. 🙂 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa