Hrající zpěvačka a zpívající herečka Eva Burešová patří mezi stálice FTV Prima, kde bodovala jak ve Slunečné, tak i v ZOO. Přestože v těchto seriálech se těší obrovské popularitě a na prknech, která znamenají svět, jde z muzikálu do muzikálu (a aktuálně září v Bodyguardovi), úspěch na stříbrném plátně se jí zatím vyhýbá.

Finalistka pěvecké show Československo má talent si sice zahrála hned ve dvou filmech (Stáří není pro sraby a Ženy a život), snímky byly ale kritikou nelítostně rozcupovány a ani na filmovém webu ČSFD se nedočkaly kladného hodnocení. Spíše naopak.

Na velkou filmovou roli, která ji vyšvihne mezi příští adeptky na Českého lva, si proto Burešová ještě bude muset nějakou chvíli počkat. Jak se svěřila na sociální síti, jedna taková, na kterou měla políčeno a velice se na ni těšila, jí teď utekla přímo před nosem.

„Nakonec se rozhodli pro jinou herečku, protože já prý vypadám na to, abych hrála maminku, moc mladě,“ posteskla si Eva na instagramu, a svá slova doprovodila fotkou pořízenou přes zrcadlo, na níž skutečně budila dojem teenagerky. Možná kvůli žluté čepici, tričku kapely Nirvana a či snad proto, že byla ověšená náramky, působila spíš jako mladistvá delikventka.

Video
Video se připravuje ...

ZOO: Eva Burešová se vrací na obrazovku coby Viky Janečková FTV Prima

„Takže teď se ve mně perou dvě emoce. Mám bejt smutná, že když už vše bylo domluvené, já přišla o roli? Anebo je děsně cool, že i když mám sama dvě děti, tak maminky ještě hrát nemůžu, protože prý vypadám mladě?“ dodala Burešová, která v roce 2017 porodila synka Nathaniela (5), jehož otcem je muzikant Michael Krásný (39), a na podzim 2022 dala život synkovi Tristanu Williamovi (7 měsíců), kterého počala se svým stávajícím partnerem, šéfkuchařem Přemkem Forejtem (35). 

Na internetu se ale Eva samozřejmě dočkala vlny podpory - její fanoušci ji ujišťovali, že je rozhodně příjemnější být považovaná za mladě vypadající ženu, protože takhle na ni role maminek ještě čekají. „No vidíš... Já nemám ani jedno dítě a hraju maminku devíti dětem,“ podivovala se nad rozhodnutím jiné produkce Anna Slováčková (27), která je o půldruhého roku mladší nežli Burešová.

Fotogalerie
118 fotografií