Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nový projekt Blesku Hráči! Šéf ČEZu Daniel Beneš ve studiu: V dubnu jdeme pod cenový strop… a bez fíglů

Video se připravuje ...
Autor: Vera Renovica - 
17. března 2023
05:00

Postavili jsme nové studio, připravili fungl nový projekt pro ty nejexkluzivnější hosty. A hned prvním z nich byl rovnou nejmocnější manažer v Česku, šéf ČEZu Daniel Beneš (52). V pořadu Blesku Hráči exkluzivně vzkázal: „Blýská se na lepší časy, zlevňujeme!“

„My jsme před časem představili fixovaný produkt, takzvané schody, kdy jsme řekli, že cena elektřiny na první rok fixace bude nějaká, ale pořád nad cenovým stropem (určeným vládním opatřením - pozn. red.), a pak o druhý rok byla níž a třetí rok ještě níž… A vzhledem k cenám, za které nyní nakupujeme, jsme mohli od 1. dubna snížit ceny u těchto fixovaných produktů pod vládou garantované stropy,“ řekl Beneš Blesku.

Pro nováčky i stálice

Kdo si tedy u ČEZu zafixuje ceny na jeden až tři roky, od dubna dostane hned první rok cenu 4850 korun za megawatthodinu elektřiny bez DPH s tím, že vládní strop je 5000 korun bez DPH. A obdobně to bude i u plynu: Při takovéto fixaci bude první rok platit bez DPH 2390 korun, přičemž vládní strop je 2 500 korun za megawatthodinu (celé „schody“ viz níže). Platit to bude pro úplně nové zákazníky i pro ty stávající, u kterých nadešel čas na refixaci.

Triky neděláme

Celá řada dodavatelů už pod tyhle vládní stropy zlevnila v uplynulých měsících. Jak však upozorňují odborníci i webové srovnávače, u některých z nich zákazníci zaplatí více, protože ve vyúčtování došlo ke zdražení takzvaného měsíčního paušálu. Beneš zaručil, že takovéhle „triky“ od firmy, jako je ČEZ, zákazníci čekat nemají. „O nás se všeobecně ví, že takovéto kulišárny my neděláme. To znamená - není to tak, že ty peníze přesuneme do nějaké skryté položky. To tak zkrátka nebude,“ zaručil se v našem studiu.

Nové „schody“ ČEZu při fixaci od dubna

ELEKTŘINA

  • 1. rok    4 850 Kč/MWh*
  • 2. rok    4 690 Kč/MWh
  • 3. rok    4 320 Kč/MWh

PLYN

  • 1. rok    2 390 Kč/MWh*
  • 2. rok    2 090 Kč/MWh
  • 3. rok    1 500 Kč/MWh

* V dobíhajícím ceníku z února jsou nabídky pro 1. rok fixace 5000 Kč/MWh pro elektřinu a 2500 Kč/MWh pro plyn bez DPH.

Pozn. Uvedené ceny jsou bez DPH. Platí při fixaci na 1 až 3 roky od 1. dubna pro nové zákazníky či stávající zákazníky, kterým skončila dosavadní fixace.

Celý 1. díl pořadu Hráči s Danielem Benešem si pusťte v pondělí 20. března na Blesk.cz, anebo čtěte v textové formě v pondělním tištěném Blesku!

Nový projekt: Rozhovory s těmi, kdo řídí Česko!

Od pondělí spouští Blesk.cz pořad, kde si dveře budou podávat nejmocnější muži a ženy Česka. Zkrátka všichni, kdo něco znamenají ve sféře byznysu a politiky, ale i na rozhraní těchto dvou disciplín. Rozhovory povede zkušená moderátorka Blesku Vera Renovica (37) v novém moderním studiu. A zaměří se i na vlivné zákulisní hráče! Každé dva týdny vám přineseme hodinový videorozhovor, který vám umožní podívat se za oponu, za níž se rozhoduje o vašich životech, peněženkách či budoucnosti vašich dětí. Jestli chcete vědět více o těch, kteří skutečně vládnou zemi, v níž žijete, dívejte se na Hráče na Blesk.cz! A sledujte Hráče na twitteru a také na Spotify.

Video  Hráči. Nový pořad s vlivnými lidmi, kteří do médií jen tak nechodí.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Radka Křížová ( 18. března 2023 03:46 )

Od ČEZ jsme doslova utekli k MND . Na dotaz ,proč máme o cca 1000 Kč vyšší měsíční zálohu než ,kterou nabízí jiné společnosti nám řekli, že jsme měli vysoký nedoplatek a asi kvůli komu byl tak vysoký? Starý elektroměr nám naměřil vyšší spotřebu než nový a závěr jejich technika? Vse je v pořádku asi máte staré spotřebiče. Jsou to zloději

dynaty ( 17. března 2023 20:19 )

nespokojeny ( 17. března 2023 17:54 )

Ano, tomu, že se Beneš jmenuje nevěřím.

nespokojeny ( 17. března 2023 17:52 )

deratizater: Přihlas se do výběrové ho řízení "potrav tam všechno".

nespokojeny ( 17. března 2023 17:50 )

MartinMarty dopišu: ....edele.

Zobrazit celou diskusi