Jaké je tady ráno?

Krásné, akorát je zapotřebí vyhnat kachny a utřít po nich. Budí tu člověka ryby, a to je, jak říkám, krásný. Kafíčko a výhled k tomu, paráda.

Autor: Markéta Mayerová

Přístup sem je poměrně nepraktický, lezli jsme po žebříku, ručkovali po zábradlí…

Přístup se musí dořešit, musím to postavit někam jinam, taky ten houpající se ponton nedělá návštěvám dobře, prostě to přeparkuju.

Na střeše je obrovská terasa, jak ji zabydlíte?

To se asi nedá. Ta terasa má 60 m, to je v podstatě 2+kk, ale je to parádní taneční parket. Na mě když to přijde, tak si vezmu střevíčky a proskočím se.

Kdy na vás přišla touha po houseboatu, tíhnul jste vždycky k vodě?

Já jsem se před lety skoro utopil, na Kapverdách mě vzala vlna. A mně to přišlo takový slušný té vodě nějak poděkovat, takže loď, houseboat, začal jsem rybařit, ta voda mi přijde fajn.

Autor: Markéta Mayerová

To zní, jako že se zklidňujete.

No mě spíš zklidnilo stáří. Mám to rád, odpočívat u vody.

Předpokládám, že je to tu vybavené technologiemi.

Je to úplně soběstačné, má to svoji čističku, prostě všechno, co to má mít. Akorát, jak sem jezdím na léto, tak sem teď musím navézt věci jako televizi, sedačku a tak. Teď to vidíte ve fázi zabydlování. Má to dvě ložnice, toaletu, sprchový kout, kulaté okno jsem si přál….

Prý jste tu měl potíže s vařením.

No jasně, já jsem sem přišel, vzal jsem si nádobí, chtěl jsem si udělat buřtguláš, všechno jsem si nakoupil, a ten sporák nešel. Volal jsem správci pořád, že to nejde a nejde a nejde. Jenže já zapomněl, že na indukci musí být jiné nádobí. Takže jsem z kastrolu udělal květináč, koupil jsem si nové nádobí a pak už to fungovalo. A správci jsem se omluvil.

Autor: Markéta Mayerová

Teď je to tu celé před sezonou naklizené, pak se to změní. Jak moc?

Pak se to změní úplně k nepoznání. Jasně, že se tu povalují věci, já mám rád pořádek, ale vocuď pocuď. Pak už se nezouvám, už neumývám nádobí, rovnou mám papírové tácky, které pak můžu vyhodit.  

Jsou tu nějaké úložné prostory? Vejdou se sem všechny věci?

Na to léto to stačí, uložit se věci dají, na podzim už je to horší. Houseboat má tu nevýhodu, že nemá sklep, ale kdyby ho měl, tak já bych si z toho stejně asi udělal vinotéku, takže to je jedno. Takže úložné prostory tu jsou, ale není to na to, aby si sem člověk odstěhoval úplně všechny věci, třeba snowboard, knihovnu…

Ale rybářské pruty se sem vejdou.

Všechno tady mám. A v létě, z toho krmení na ryby, to tady získá takovou patinu, ono to má takovou nepříjemnou vůni, ale patří to k tomu. Všechno na to léto se mi sem vejde, co člověk potřebuje – plavky, žabky, tričko a opalovací krém.