Na to, že jste tu 5 let, tak to vypadá, že jste se právě nastěhoval.

My jsme se sem stěhovali dva, pak tu najednou přítelkyně nebyla. No a já to neřešil, pro chlapa to stačí, všechno základní tu je, pak byla korona, teď už snad budeme moct pracovat, tak až něco vydělám, tak to dodělám.

Obývacímu pokoji dominuje smetanová sedačka a francouzská okna.
Autor: Czech News Center

Opakujícím se prvkem je tu dřevo, jaké máte rád?

Stůl je z mangového dřeva, je to ručně – i s židlemi – vyráběné, ty nedokonalosti jsou na tom nejhezčí. A stolek v obýváku je palisandr, ten jsem si nechal dovézt z Indie. Mám to radši než dřevotřísku. A těším se, až to tady trošku dozdobím.

Co tu bude, až tu na těch zdech něco bude?

Chci tu věci osobního rázu, obrázky, plakáty z her, kde jsem hrál. Nebo jsem našel fotku, jak jsem v televizi dělal Hurvínka. Nechal jsem si to zarámovat. Taky tu budou obrázky od kamaráda, který maluje krásné obrazy prvorepublikových herců. Kytaru bych pověsil do obýváku, možná kukačky, mám rád hodiny. Uvidím.

U výstupu na terasu je zvláštní prostor, kam se zdánlivě nic moc nevejde.

Tam budou dřevěné police a v nich budou všechny možné knížky a desky. A u krbu ještě bude litinová lavice do tvaru L a pod ní dřevo.

Ten krb je oboustranný.

Mám rád oheň, přírodní teplo. Je to uklidňující. A to, že je oboustranný, jsem si vymyslel z praktického důvodu, protože tady je všude otevřený prostor, tak aby to vytápělo celý dům.

Ještě bude obložený přírodním kamenem. A v kuchyni chybí také svislé obkladové plochy, tam bude barevné sklo.  

Oranžová kuchyně je do písmene L.
Autor: Czech News Center

Když už jsme v kuchyni, vaříte rád?

Rád vařím, ale musím na to mít čas, musím tam být sám, nikdo mě u toho nesmí rušit. Ale zase rád vařím pro někoho. Ale strávník ať si sedne k televizi, já si to musím sám všechno připravit, potřebuji na to svoje tempo a musím na to mít chuť, nejen na to jídlo, ale i na to vaření.

Je tu velká zahrada, budete na ní pěstovat věci do kuchyně?

Jojo, rád bych, zeleninu, ovoce. Mám rád meruňky, broskve, ale tady hrozně fouká, takže se tu asi nebudou chytat. Chtěl bych tu ale trávník, stromy a plody.

Sečete rád?

Ne, ale asi není špatné si koupit traktůrek, sednout na něj a objet si to. To může být příjemná kratochvíle a člověk u toho i zrelaxuje. A i proto jsem se sem odstěhoval. Pořád jezdím po republice a do Prahy a sem člověk přijede a je tu klid. Skvělí sousedé, dodržují se tu tradice, ale i nové akce se tu rodí, takže se tu člověk nenudí.