Otec jejich dvou synů je vyhledávaný právník. „Vedle toho je to má výstupní kontrola,“ prozradila Majka vesele. „Je první, kdo čte mé postřehy. A navíc je pro mne ještě zdrojem inspirace,“ chválí muže, s nímž jde životem již 47 let.

Vedle knihy Jiná už nebudu, kterou právě pokřtila a je již čtvrtá v pořadí, má pár let pořad v Českém rozhlase Pardubice Neděle Marie Tomsové. V něm mluví o všem možném.

„Někdy si říkám, že je to už přes čáru, ale když mi Miloš řekne, Máňo, dobrý, mohu si být jistá, že jsem nepřestřelila. Je to velkorysý muž a ještě k tomu má smysl pro humor,“ nešetří Majka chválou.

V knížce se svěřila například s tím, jak moc měla ráda kolegyni Milenu Vostřákovou (†77), která bohužel v roce 2011 zemřela. „Byla mé sluníčko,“ přiznává. A taky popsala situaci, když hlasatel Miloš Frýba (†65) zašil Sašovi Hemalovi (70) rukáv u saka a on pak vypadal jako válečný vysloužilec.

Mamince je 94 let

„Mám štěstí, že mám stále ještě maminku, takže jsem pořád dítě,“ pochlubila se Majka. Marii Baťkové je úctyhodných 94 let.

Narozeniny jako televize

„Jsem ráda, že jsme s kolegy většinou staří jako Česká televize, která má letos sedmdesátiny, a ne jako Český rozhlas. Ten slaví stovku!"

Video
Video se připravuje ...

„Červíček ublíženosti“ Marii Tomsovou stále hlodá: Křivdu z vyhazovu z ČT dodnes nezapomněla Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
21 fotografií