Jana se se svým manželem znala od 1. třídy.  A vznikl mezi nimi vztah jako z pohádky. Vzali se, koupili domek a zplodili dvě krásné a zdravé děti. Jenže stres s přestavbou domu si vybral krutou daň. Její manžel začal pít a brát drogy, a tak se rozhodla jednat. Manžela z domu z obavy o bezpečnost svou i dětí vyhodila. Ten se odstěhoval k rodičům, ale zakrátko mu selhalo srdce.

Autor: TV Prima

Jeho odchod těžce nesou hlavně děti. Jana zůstala na celou rodinu, domácnost i hypotéku úplně sama. Od smrti manžela Jana na domě zvládla dodělat fasádu, terasu, dva pokojíčky pro děti a položit linoleum. Ale na domě je stále hodně práce. A to je pravý čas pro designéry z pořadu Jak se staví sen Jarku a Hanku. Co všechno za 5 dní stihnou na domě předělat?

Přání rodiny

Jana by si přála nové podlahy a obývací pokoj. Jejím velkým snem je mít obrovskou sedací soupravu, která by dominovala obývacímu pokoji nejen svou velikostí, ale i výraznou barvou. Dcera Terezka, která rodinu do pořadu přihlásila, by si nejvíc přála novou kuchyň, jelikož tam s maminkou tráví hodně času. Chodí na pohybový kroužek, dramaťák a miluje líčení. Její vysněná kuchyň by měla být v šedém odstínu, ale v tom se s mámou neshodne. Syn Honzík miluje plavání, kterému se věnuje čtyřikrát týdně. 

Autor: TV Prima

Jak to vidí designéři?

„Při prvním setkání s Janou a jejím domem jsme si říkaly, zda jsme tu vůbec správně. Zvenčí vypadal dům ve velmi dobrém stavu, bylo zřejmé, že je o něj dobře postaráno. Dokonce i v interiéru to na první pohled nepůsobilo, že by byl třeba nějaký zásadnější zásah. Nicméně při bližším zkoumání vylézaly na povrch jednotlivé potíže, které nás čekaly k řešení. Zásadním problémem při proměně byl čas. Vzhledem k tomu, že jsme se rozhodly rekonstruovat celou koupelnu a záchod, bylo našich pět dní z technologického hlediska žalostně málo.

Zvolily jsme moderní a vzdušný interiér s celou řadou uklidňujících přírodních motivů. Hlavní roli sehrál dub v přírodním odstínu, a to jak na podlaze a na obkladu kuchyňské linky, tak hlavně na dominantních interiérových prvcích v podobě lamelových stěn. Ty jsme využily nejen jako dělicí polopříčky, ale i k orámování krásné tapety, která je hlavní dekorací obývacího pokoje. Třešničkou na dortu byla potom Janina pracovna, zašívárna, kde jsme původní knihovnu doplnily křeslem na čtení a praktickým pracovním stolem,“ prozradily.

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 10. března ve 22.00 na Primě.