Aromaterapie není jen o vdechování příjemné vůně, ale skvělým pomocníkem jsou i různé oleje, květinové vody, či krémy s přidanými esencemi. Jak s nimi zacházet nás naučili na kurzu v Akademii Biooo.

Fotogalerie
7 fotografií

Zázrak květinových vod

Růžovou vodu známe asi každý, existuje i celá řada dalších jako levandulová, která uklidňuje podrážděnou pleť, Vilínová voda která stahuje otevřené póry i červené žilky. Mezi poklady pak patří slaměnková voda pro zralou a namáhanou pleť. Dají se i míchat přesně podle vaší potřeby, nebo dát pár kapek do limonády.

Krém, který umí zázraky

Jste zvyklí dávat za krémy balík peněz? Proč si nenamícháte přesně to, co vaše pleť potřebuje a za zlomek ceny? Pod dohledem zkušené lektorky to zvládnete hravě. Jen jí svěříte, co vás trápí a ona vám přesně poradí, jaké oleje a esence by ve vašem krému neměly chybět a v jakém poměru.

Autor: akademie.biooo.cz

Já jsem si z kurzu odnesla krém na oteklé oči, hodně čtení a koukání do počítače nebo mobilu mým očím dává docela zabrat a musím říct, že opravdu funguje! Stačilo jen smíchat krém, přidat levandulovou esenci a přesný poměr hroznového, arganového a jojobového oleje a můj vlastní zázrak byl na světě.

Tyčinka je vždy po ruce

Zajímavým bojovníkem proti stresu nebo únavě jsou drobné aromatické tyčinky s absorbním papírkem, který je napuštěný vonnými esencemi. Trpíte nespavostí? Nebo jste v depresi? I s tím si umí aromaterapie poradit. Já jsem si namíchala tyčinky dvě, jednu proti stresu a druhou na únavu, mám je neustále u sebe a v případě potřeby stačí jen tyčinku vyjmout z obalu a 3x se zhluboka nadechnout vůně.

Která esence na stres nejlepší? Borovice, ylang ylang nebo santal.

Oleje

Posledním bodem kurzu je míchání olejů. Věděli jste, že olejem můžete povzbudit sebevědomí? Nebo že nejlepším a nejdražším olejem vůbec je Opunciový olej, kterému se také přezdívá přírodní botox? Dozvíte se také, jaký olej pomáhá na hormonální výkyvy, nebo který je vhodný na masáž.

Autor: akademie.biooo.cz

Dobrá rada na závěr:

Pokud rádi používáte oleje do koupele, pak se bude hodit malý trik: Před tím, než ho nalijete do vany, nakapejte ho do mléka nebo medu. Díky tomu se rozpustí a bude mít ten správný atomatický i léčebný účinek.

Velký výběr vůní a svíček najdete na našem Blesk Bazaru!