Zamilovali se do sebe během studií, on studoval režii na FAMU, ona herectví na DAMU. Student ze Sýrie Moris Issa se velmi rychle naučil česky a s Termerovou si posílali milostné vzkazy. „Jednou jsem tam od něj našla první vyznání lásky, které znělo: „Lenka je trdlo a potrat hedvábnej.“ Slovo trdlo se mu moc líbilo a potrat hedvábnej bylo spojení, které odkazovalo na knížku Bohumila Hrabala, jehož jsme mimo jiné tehdy milovali. Tím mě zaujal,“ přiznala v rozhovoru na iDnes.cz herečka.

Poté spolu chodili šest let, než se vzali. Jenže ještě mezitím Lenka otěhotněla a na svatbu došlo až těsně před porodem. Z toho pochopitelně nebyli nadšení ani jedni rodiče. „Morisovi rodiče chtěli, aby se jim syn vrátil domů, my zase na svatbu potřebovali ze Sýrie veškeré jeho doklady, ale ty dlouho nepřicházely. Jinak bychom se vzali asi dřív. A moji rodiče nebyli nadšení, ale obdivovala jsem je, že to skousli,“ svěřila se Termerová.

I přes nesouhlasy rodičů si nakonec stejně ano řekli. Neobešlo se to ale bez dramat. „Svatbu jsme měli v Hradci Králové, kde se všichni znají, a proto rodiče řekli, že sice hostinu uspořádají, ale na obřad nepůjdou. I když mého muže milovali, báli se ostudy, a tak byl na svatbě jen můj a Morisův bratr a já měla kromě velkého břicha ještě paruku, aby mě nikdo nepoznal,“ zavzpomínala na svůj velký den.

I když byla Termerová pro tehdejší společnost černou ovcí, časem se ukázalo, že Moris Issa byl skvělá volba. Manželství jim vydrželo dodnes a kromě syna Filipa, který se narodil hned po svatbě, mají ještě dceru Martu Issovou (41). Ta v sobotu získala Českého lva za roli autistické dívky ve filmu Buko.

 

Video
Video se připravuje ...

Termerová na Českém lvu k nepoznání: Zrzavá je veselejší! Ale lomcuje s ní vztek! Markéta Reinischová

Fotogalerie
46 fotografií