„Dlouho jsem se tu cítil úplně sám. Jako introvertovi mi nedělalo dobře seznamovat se s novými lidmi, kvůli jazykové bariéře to také bylo v mnoha věcech dost složité,“ odhalil v pořadu 13. komnata Dalibor Šípek, Spolu s bratrem Milanem pochází z jediného Bořkova manželství s tanečnicí a choreografkou Bambi Uden. Narodili se v Amsterdamu, kde také vyrostli, ale po revoluci se přestěhovali do Prahy. Daliborovi bylo tehdy 13 let a zažíval nelehké období. 

Aby toho nebylo málo, v 15 se rodiče rozvedli a Šípek začal žít se známou zpěvačkou Leonou Machálkovou (55), s níž měl později syna Artura (20). „Byli jsme tu s mámou a bráchou jen pár let a táta si hned našel jinou ženskou, bohužel mediálně známou osobnost. Nemohl jsem před tím utéct, viděl jsem to všude. Také jsem se vinil, že jsem možná něco dělal špatně, a proto táta odešel. Ale tak to asi cítí většina dětí, co takto přijdou během rozvodu o jednoho z rodičů,“ vylíčil Dalibor své pocity. S otcem se moc nevídali a jejich vztah byl komplikovaný.

„Škoda, že jsme si tehdy nebyli trochu blíž. Zrovna v tom období, kdy jsem ho nejvíce potřeboval. Když jsme spolu mluvili, nikdy to také nebylo o osobních věcech, spíše jen takové přátelské obecné popovídání,“ prozradil Šípek, který se pak vydal na studia do Liberce, ale příliš dobře se tam necítil. V té době sváděl dva velké životní boje - s alkoholem a zároveň se svou sexuální orientací.

„Neměl jsem nikdy problém se svou sexuální orientací, ale s tím, že jsem věděl, že tátu sleduje bulvár. Už jsem viděl v hlavě ty scénáře, jak budou o mně psát, jak jsem rodiče zklamal a že se za mě musí stydět, protože jsem gay, i když jsem věděl, že rodiče s tím žádný problém mít nebudou,“ popisoval v 13. komnatě Dalibor.

„Začal jsem topit své pocity a sám sebe v alkoholu. Skoro jsem nejedl, dal jsem si třeba po třech dnech jen plátek chleba. Místo jídla jsem pil třeba dvanáct piv denně,“ přiznal s tím, že dokonce uvažoval i o sebevraždě. Život si ale nevzal kvůli mamince, která už v minulosti přišla o dceru. Nechtěl jí přidělávat další trápení.

Naštěstí se mu nakonec podařilo z temné uličky dostat zpět na světlo. Přiznal, že je gay, a později se seznámil díky internetové seznamce s partnerem Petrem Ferencovičem. Jsou spolu již 12 let. 

„Dodnes mám od té doby problémy se žaludkem a nemohu jíst normální porce jako ostatní,“ dodal sice Dalibor, že minulost na něm zanechala následky. Přesto je spokojený a i jeho rodiče ho nakonec podpořili. 

Video
Video se připravuje ...

Tajný pohřeb Bořka Šípka (+66): Saudek: Krásně se s ním líbalo! David Turek, Petr Soukup

Fotogalerie
43 fotografií