Na děsivou nemoc, při které imunitní systém ničí ochranný obal nervů, jež jsou zodpovědné za přenos informací mezi mozkem a zbytkem těla, se u herečky přišlo v roce 2021 po letech přehlížení příznaků v podobě brnění končetin a problémů s rovnováhou.

Čekání na trosku

Christina byla tou dobou zrovna uprostřed natáčení seriálu Smrt nás spojí (Netflix), za nějž byla nyní na cenu – kterou nakonec nevyhrála – nominována. „Tehdy jsem hodně bojovala s příznaky, většinu času jsem byla jako troska u sebe v přívěsu. Občas jsem se na place zhroutila a potřebovala půl hodiny, abych se dala do kupy. Ostatní byli tak milí, že mi to dovolili,“ vzpomíná na chvíle před diagnózou.

Uživí dceru?

Od té doby přibrala přes 20 kilogramů a pohybuje se už jen na vozíku nebo s pomocí hůlky, se kterou přišla i na televizní a filmový galavečer v hotelu Fairmont Century Plaza. Hůl přitom zdobil nápis „Jdi se bodnout, roztroušená sklerózo“ a také jméno dcerky Sadie Grace (12), která maminku na červeném koberci doprovázela.

„Pravděpodobně to bylo moje poslední předávání cen pro herce. Momentálně si už neumím představit, že bych vstávala v pět ráno a trávila 14 hodin na place. Dělám spoustu dabingů, abych si vydělala nějaké peníze a zajistila, že moje dcera bude mít domov a co jíst,“ vysvětlila svoji složitou situaci.

Video
Video se připravuje ...

Spočítáme je na prstech jedné ruky. Muži v životě Jiřiny Bohdalové. Videohub

Fotogalerie
60 fotografií