Padesátnice Christina Applegateová je v České republice známá především jako hloupoučká teenagerka Kelly ze sitcomu Ženatý se závazky, anebo ze seriálu Přátelé, kde se v několika epizodách objevila v roli (opět nepříliš bystré) mladší sestry Rachel v podání herečky Jennifer Anistonové (52). V zahraničí se těší velké popularitě jak coby komediální herečka, tak i jako bojovnice za práva zvířat. Zcela nahá se objevila například v kampani největší neziskové organizace PETA, která brojí proti pravým kožichům, experimentům na zvířatech a jakémukoliv dalšímu týrání.

Christina je podruhé vdaná. Poprvé vstoupila do svazku manželského s charismatickým hercem Johnathonem Schaechem (52), podruhé řekla své „ano“ basistovi alternativní rockové skupiny Porno pro Pyros Martynu LeNoblemu (52). Právě s ním má své jediné dítko, dceru Sadie Grace (10). I když v rodinném životě je šťastná a dalo by se říct, že jí nic nechybí, co se týče jejího zdravotního stavu, je to podstatně horší. V roce 2008 herečce diagnostikovali rakovinu prsu, s níž se pak dlouhodobě potýkala.

VIDEO: Anička Slováčková v době, kdy bojovala s rakovinou prsu: Říkám si, že byla chyba nezvolnit

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková v době, kdy bojovala s rakovinou prsu: Říkám si, že byla chyba nezvolnit Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Applegateová dokonce podstoupila mastektomii obou prsů, tedy jejich kompletní odstranění, a kvůli dalšímu riziku rakoviny si později nechala odstranit i vaječníky a vejcovody. Přestože tuto zákeřnou nemoc se jí porazit podařilo, postihla ji další vážná choroba – roztroušená skleróza. Herečka to sama oznámila na twitteru. „Bylo to zvláštní, když mi ji diagnostikovali, ale podporovali mě lidé, o kterých vím, že také mají tuto nemoc. Byla to těžká cesta. Ale jak všichni víme, cesta pokračuje. Dokud ji nezablokuje nějaký kretén,“ uvedla na sociální síti drsně.

Fotogalerie
31 fotografií