Vše se začalo odehrávat v ulici Magdaleny Rettigové v centru Prahy, a to za bílého dne. Zloděj si vytipoval zaparkované vozidlo, do kterého se vloupal, a z kterého si odnesl mobilní telefon. O jeho počínání následně zpravil kolemjdoucí policii.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté během několika minut dopadli muže, který se vloupal do zaparkovaného vozidla, aby ukradl mobilní telefon.  Policie České republiky

„Jelikož se kriminalisté vraceli z oběda a měli to doslova za rohem, byli na místě během pár minut,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina. Oznamovatel policistům ukázal, kam lupič utekl, tak se vypravili v jeho kročejích. A nemuseli vpravdě ani příliš spěchat.

K jeho smůle si vybral jednu z budov, kde se nedobrovolně uvěznil v chodbě, ze které je k východu zapotřebí vstupní karta,“ pokračuje mluvčí. „Uvězněný se ještě snažil dostat ven za pomoci páčidla, které vytáhl z batohu, ale kromě způsobení další škody v řádech několika desítek tisíc korun, se mu to nepodařilo.“ Nezbylo než proklít vlastní pech a poddat se osudu, který se před ním nerýsuje ve zrovna optimistických odstínech.

„Pro kriminalisty to byla snadná práce a padesátiletý muž skončil v poutech. Orientačním testem na drogy bylo zjištěno, že muž je uživatelem pervitinu a tímto způsobem si na něj zřejmě vydělával,“ informuje Hrdina. V případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.

Fotogalerie
11 fotografií