Případ se začal odvíjet už v roce 2017. Tehdy „nechala žena na smrtelné posteli podepsat závěť svého dlouhodobého čtyřiašedesátiletého přítele, díky níž měla získat dědictví v hodnotě přesahující třiadvacet milionů korun,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina. „Využila jeho velmi vážného zdravotního stavu, ve kterém nebyl schopen pochopit obsah, význam ani podstatu předložených listin, neboť byl s objemným mozkovým tumorem hospitalizován v nemocnici, kde posléze zemřel.“

Na tyto skutečnosti se záhy přišlo a žena tak putovala před soud. Táhly se až do roku 2021, kdy padl rozsudek – 5 let vězení, nepodmíněně, a to za pokus o podvod. V učebnicovém zločinu a trestu se však objevil háček. Zatímco ke zločinu se měla, trest žena odmítala podstoupit. „Odsouzená se dlouhodobě nástupu do věznice vyhýbala a snažila se využít všechny dostupné možnosti, které byly však pouze fingované,“ pokračuje mluvčí.

Žena se před spravedlností ukrývala rok. „Za využití všech operativně pátracích prostředků, včetně vrtulníku letecké služby, se podařilo hledanou lokalizovat v chatové oblasti nedaleko Prahy. Žena se ukrývala v jedné z chat v ulici Na Konci světa,“ informuje Richard Hrdina. K zatčení došlo k říjnu 2022 v Dolních Břežanech. „Po zdravotním vyšetření byla převezena do věznice na Pankráci, kde si nyní odpykává svůj pětiletý trest,“ uzavírá.

Fotogalerie
5 fotografií