„Na nemoc se přišlo před šesti týdny při magnetické rezonanci poté, co maminka pořád chodila po doktorech a zhubla čtrnáct kilo,“ popsala Blesku dcera Kateřina, díky níž se paní Alena nedávno stala babičkou vnoučka Dominika. Ukázalo se, že nádor je bohužel už v takové fázi, kdy nejde operovat.  

Nemůžeme to pochopit...

Pro rodinu je celá situace o to větším šokem. „Nemůžeme pochopit, z jakého důvodu ji postihla právě tato nemoc. Život se s maminkou příliš nemazlil a i přesto všechno nikdy nešířila negativní energii, nikomu neublížila a je radost se s ní potkat a trávit čas,“ vypráví Kateřina.

Léčba až v Německu

Po konzultacích s nejlepšími českými lékaři byla rodina odkázána na jednu z posledních šancí, a tou je speciální imunoterapie na klinice Immucura v Německu. „V České republice tato léčba není dostupná a v zahraničí není hrazena pojišťovnou. Objevitel této léčby získal Nobelovu cenu a věříme, že pomůže, protože pacienty se stejnou diagnózou dokázali vyléčit, “ vysvětluje situaci své maminky Kateřina s tím, že šestiměsíční terapie vyjde v přepočtu zhruba na 1 100 000 korun.

Na pomoc paní Aleně proto vznikla sbírka na dobročinné platformě Donio nazvaná Zasloužená druhá šance. „Věřím, že tato léčba je pro maminku cesta, jak to vše zvládnout,“ dodává s nadějí její dcera.

 

Video
Video se připravuje ...

Pět nejčastějších nemocí, na které Češi umírají 

Fotogalerie
4 fotografie