Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na doživotí: Sláma brutálně přepadával a vraždil babičky, u soudu se třásl jako drahý pes

Autor: VaB - 
25. května 2023
05:00

Zabiják babiček a nelítostný vrah. Tak před mnoha lety přezdívali Miloslavu Slámovi, trojnásobnému vrahovi, který se nezdráhal přepadávat seniorky. Tři z nich zavraždil, o další čtyři vraždy se pokusil. Celkově se dopustil 84 trestných činů. Odsouzen byl na doživotí. Sláma je jeden z mnoha dalších doživotně odsouzených kriminálníků, kterým se v seriálu Na Doživotí věnujeme.

Miloslav Sláma pochází ze Žlutic na Karlovarsku, narodil se roku 1971. Vyučil se lakýrníkem, chvíli v tomto odvětví i pracoval. Poté i jako řidič nebo revizor. Slušná práce ho zřejmě moc nebavila, a proto se v říjnu 2001 dopustil v Plzni první loupeže. Tehdy zde přepadl seniora, který si ze spořitelny odnášel 25 tisíc korun. Své životní úspory. Sláma se nezdráhal na starého pána zaútočit, přiložil mu nůž na krk a donutil ho, aby mu dal peníze.

Podobně se zachoval v Plzni a Klatovech celkem čtyřikrát. Pak se přesunul do Prahy, kde ve svém řádění pokračoval. I tady se zaměřil na staré lidí, v jeho případě hlavně na seniorky. Jeho modus operandi, tedy způsob, kterým loupil a přepadával, byl vždy stejný či velmi podobný.

Rafinovaný vrah

Na ulici si vyhlédl svou oběť, tu pak nenápadně sledoval k ní domů. Když seniorka vešla do bytu, chvíli počkal a pak zazvonil. Ženu požádal o papír a tužku s tím, že známé v baráku nechá zprávu, když ji doma nezastihl. Občas přišel s květinou. Zpočátku se měl chovat slušně a nesobecky. Poté byl pozván do bytu a když se přesvědčil, že je žena sama, zaútočil.

Nejmladší oběti bylo 67 let, naopak té nejstarší 97. K přepadení používal velmi hrubou sílu, byl agresivní. Na tělech obětí se našly  

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání