Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Jako Pat a Mat: Nešikovní zloději z teplického zlatnictví nic neodnesli, nepoznáváte je?

Autor: jel - 
21. ledna 2023
12:02

Dva zloději se v pondělí 16. ledna před jedenáctou hodinou pokusili vykrást zlatnictví v Teplicích. Jejich pokus ovšem dopadl zcela katastrofálně. Jednoho z mužů zachytila kamera bez maskování, druhý si při pokusu rozbít vitrínu jenom zlomil nůž a oba je nakonec z prodejny vyhnal zlatník. Policie po dvojici pátrá.

Na kamerovém záznamu zveřejněném policií je vidět, jak muž s plnovousem a v kšiltovce vstoupil do prodejny. Podle policejní mluvčí Ilony Gazdošové předložil u prodejního pultu prsten a požadoval ověření pravosti. 

Po nějaké době do zlatnictví vešel i druhý, tentokrát maskovaný muž. Dvojice mezi sebou promluvila v cizím jazyce, pravděpodobně anglicky, a pak nemaskovaný lupič napadl zlatníka. Druhý se pokusil rozbít vitrínu, v níž byly uloženy šperky. To se mu ale nepodařilo a akorát si zlomil nůž.

Napadenému prodavači se následně podařilo zvednout ze země a lupiči ze zlatnictví utekli s nepořízenou. Policie po nich nyní pátrá. 

Video  Nešikovní zloději v teplickém zlatnictví  - Policie ČR
Video se připravuje ...

První pachatel byl hubené postavy, vysoký asi 160-180 centimetrů, byl oblečený do černých teplákových kalhot s bílým pruhem a v černé bundě, na hlavě měl kšiltovku a na nohou boty značky Nike. 

Druhý pachatel byl také hubené postavy, vysoký asi 170-180 centimetrů, byl oblečený v džínách a černé mikině s nápisem Compton na hrudi, na obličeji měl černý maskovací šátek, na hlavě kapuci od bundy a na zádech batoh značky Nike.

„Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k osobám pachatelů, či k jejich pohybu před, a nebo po loupeži, aby se obrátili na linku 158,“ vyzvala policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání