Nedávno naše kina opanoval snímek o Elvisu Presleym (†42), před ním to byl Elton John (75) a také Freddie Mercury (†45) ze skupiny Queen. Nyní se filmového zpracování dočká i život ikonického Michaela Jacksona, interpreta hitů Heal the World, Thriller, Bad či Billy Jean. Snímek, jenž by se měl začít natáčet už tento rok (hned poté, co režisér dokončí práci na třetím dílu filmu Equalizer), by se měl jmenovat jednoduše - Michael. 

Bude za ním stát tým zkušených filmařů. Produkce se chopí Graham King (61), jenž stál za Bohemian Rhapsody, a scénář napíše držitel tří oscarových nominací John Logan (61), který je podepsaný pod bondovkami Skyfall a Spectre. A režisér Antoine Fuqua není žádným nováčkem, co se filmů podle skutečných událostí týče - stojí například za dramatem Osvobození, jenž se týkal otrokářství v USA, v jehož hlavní roli zazářil Will Smith (54).

Video
Video se připravuje ...

Michael Jackson - Nespočet plastických operací a obvinění ze sexuálního obtěžování dětí. Jak žil Král popu? Videohub

Tvůrci slibují, že se nebudou vyhýbat žádnému ožehavému tématu, co se vážou se životem legendárního autora nejprodávanější desky všech dob - prý hodlají jít pořádně do hloubky a soustředit se na všechny důležité okamžiky Jacksonova života, a to i včetně jeho ikonických vystoupení. Jak pojmou stále rezonující kauzy sexuálního zneužívání dětí, které znovu rozvířil dokument Leaving Neverland, je otázkou.

„Antoine je vnímavý, silný filmař a máme štěstí, že si vybral právě Michaela jako svůj další projekt. Jeho vizionářské vypravěčské schopnosti a oddanosti řemeslu jsou zárukou nezapomenutelného filmu,“ nechal se podle Deadline.com slyšet Joe Drake z Lionsgate Motion Picture Group, co bude film distribuovat. Fuqua ostatně svou filmařskou kariéru začal tvořením hudebních videoklipů, takže se dá očekávat skutečně jedinečné spojení hudby a filmu...

Fotogalerie
39 fotografií