Jednou ráno u dveří bytu finalisty soutěže Ondřeje Štola zazvonil kurýr, že mu veze balík. S překvapením hleděl na odesílatele, kterým byl Martin Pecina. Když balíček otevřel, nemohl věřit vlastním očím. „Na vrchu ležel dopis s úvodem ´Milý Vojto´. Bylo jasné, že balík je pro mého syna a tak jsem začal číst. Po několika řádcích máme všichni slzy v očích a nejde číst dál,“ přiznal sklář Ondřej.

Typograf Martin Pecina totiž dojemnými slovy nešetřil, snímek dopisu najdete v galerii.

Vítěz MasterChefa se pro toto gesto rozhodl ze dvou důvodů. Jednak proto, že si myslí, že soutěž měl vyhrát poctivý a férový Ondra, ale také proto, že Ondřej během soutěže často vykládal, že by MasterChefa rád vyhrál právě pro svého syna Vojtu. A že je zdatný kuchtík, ostatně předvedl v jednom dílu, kdy soutěžící vařili se svými blízkými a za Ondrou přišel Vojta. 

První reakce Ondry byla, že vzal telefon a odepsal Martinovi, že takový dar nemůže přijmout. Jenže Martin trval na svém, a tvrdil, že by ho urazilo, kdyby ho nepřijal. „Pohár syn bude mít v pokoji společně s dopisem, jak sis přál. Myslím si, že je to pro syna obrovská motivace do života. A vždy když půjdu okolo, tak si vzpomenu na tu spanilou jízdu, která mě bude doprovázet do konce života. Martine, chtěl bych ti moc poděkovat za krásná slova a neuvěřitelné gesto, které jsi pro mého syna udělal. Neskutečně si tě považuji jako kamaráda a jako člověka. Slova, co jsi o mě napsal v dopise bych mohl okopírovat a změnit na tvojí osobu,“ odepsal mu skrz sociální síť Ondřej, který v soutěži skončil na 4. místě.

A malý Vojta? Ten má z trofeje pochopitelně obrovskou radost a hned ji zvedl nad hlavu jako skutečný vítěz. „Děkuji Marťo za tu trofej, je moc krásná, strašně ti za ní děkuji,“ vzkázal malý Vojta Martinovi a poslal mu vzduchem pusu.

 

Fotogalerie
21 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Jaké překvapení čeká na soutěžící v MasterChefovi v úterním dílu? TV Nova