Mezi ostatními soutěžícími opravdu vyniká. Nejen díky vzhledu, ale především svým chováním - spojení upřímnosti se suchým britským humorem.

Brutálně upřímná

Na stejné vlně vtipu a upřímnosti si jede i Martinova manželka. „Když se ptali Kristýny, jestli mám na to, stát se MasterChefem, tak řekla, že ne. To se mi líbilo - ta její brutální upřímnost,“ nechal se slyšet potetovaný vousáč. Jemu samotnému přišla účast v MasterChefovi jako dobrý nápad, ač - jak už dříve prozradil - má rád svůj klid a není úplně exhibicionistou.

Slina z úst

Miluje českou a moravskou kuchyni, ale rád ji doplňuje nezvyklými kombinacemi. „Hledám způsoby, jak navázat na naši tradici, a zkouším do svých jídel vnést italskou jednoduchost a francouzskou techniku,“ prozradil Martin své kulinářské umění, s nímž uspěl i v bagetové výzvě, a tak pyšně shlíží z plakátů známé bageterie. „Nic jsem si v životě nepřál více, než se dívat na lidi, jimž kape slina a majonéza z koutku úst,“ glosoval Martin s humorem sobě vlastním.

Sbírá ceny, fajfky a foglarovky

Martin je profesí typograf. A to není vše. „Specializuji se na knižní úpravu. Tisknu volnou grafiku, maluji obrazy, sbírám fajfky a mám o nich také blog,“ vyjmenoval vousáč.

Za svou více než dvacetiletou kariéru pracoval pro řadu známých nakladatelství. Na svém kontě má zakázky i pro Národní galerii v Praze, Národní památkový ústav či Skautskou nadaci Jaroslava Foglara. K poslední jmenované má velmi blízko. Je totiž vášnivým sběratelem foglarovek. Ocenění sbírá i na poli grafickém. Opakovaně získal cenu v soutěži Nejkrásnější česká kniha či mezinárodní European Design Awards.

Video
Video se připravuje ...

Přemek Forejt prozradil, jestli si doma lezou na nervy a že je vánoční fanatik. Videohub

Fotogalerie
47 fotografií