Policie k případu, který je ve vyšetřování, neposkytuje mnoho informací. Podle deníku.cz by mohl být mrtvým Slovák, který dlouhodobě žil v Plzni. Na těle kromě zohavení měl mít i další početná bodnořezná zranění.

Video
Video se připravuje ...

V řece Berounce v Plzni našel chodec mrtvého muže Aktu.cz

Mrtvola nebožáka byla ve vodě zhruba měsíc. „K případu nálezu těla v řece Berounce s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nemůžeme v tuto chvíli poskytnout žádné informace, ale jakmile to bude možné, neprodleně budeme o vývoji případu informovat,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Není to poprvé

Ohavné zločiny kdy se vrazi zbavují mrtvých těl – dokonce po kusech – se v naší kriminologii čas od času objeví. Nejznámější je patrně stále nevyřešená vražda Otýlie Vranské, jejíž tělo rozřezané na kusy se našlo nacpané ve dvou kufrech v roce 1933.  

Z novodobější historie jsou známé tzv. orlické vraždy, kdy těla byla narvaná v sudech a vhozena do Orlické přehrady. I Berounka ale není v děsivém výčtu „nováčkem“.

Před takřka 13 lety byla v Nadrybech na Plzeňsku nalezena lidská ruka, v Darovech později noha a druhá noha byla vyplavena v červenci 2011. Šlo o ostatky majitele autodopravy (†37). Za jeho vraždu, i když zbytky těl nebyly nikdy nalezeny, byl na 15 let odsouzen zaměstnanec firmy. Ten se však nikdy nepřiznal.

Fotogalerie
8 fotografií