Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krvavá Berounka: Vyplavila tělo bez hlavy, před lety do ní ostatky oběti házel i vrah Zlámal

Autor: VaB - 
14. ledna 2023
05:00

Plzeňští kriminalisté od čtvrtka řeší záhadný nález těla bez hlavy! Vyplavila ho řeka Berounka, zatím není jasné, jestli se stal obětí vraždy. Podobný případ tamní kriminalisté vyšetřovali i před dvanácti lety. Tehdy v řece hledali části lidského těla, které tam vyhodil vrah Luděk Zlámal.

Řeka Berounka ve čtvrtek dopoledne v plzeňské části Doubravka vyplavila tělo muže. Torzo bez hlavy objevil náhodný chodec. Na místo se okamžitě sjeli policisté včetně kriminalistů, kteří povolali i potápěče.

Video  V řece Berounce v Plzni našel chodec mrtvého muže  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Ze vzduchu jim pak pomáhal i policejní dron. „Na místo vyjeli policejní vyšetřovatelé a zjišťují veškeré okolnosti případu,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Policie nechtěla proto zatím potvrdit, zda muž zemřel násilnou smrtí. Stejně tak ani věk či zda je známá jeho identita.

Rozřezané tělo hodil do vody

Podobnou hrůzu řeka zažila už před dvanácti lety. Luděk Zlámal 5. listopadu 2010 zabil v Chlumčanech na jižním Plzeňsku svého bývalého nadřízeného, sedmatřicetiletého majitele dopravní firmy.

Za vraždou stál zřejmě delší spor z předchozího pracovního vztahu. Po hádce pak Zlámal vytáhl nelegálně drženou pistoli a nejméně dvěma výstřely majitele firmy zastřelil.

Zřejmě nevěděl, jak se těla zavražděného zbavit. Proto ho rozřezal a jeho části vyhodil právě do Berounky. Celé tělo se nikdy nenašlo, jen pár ostatků. Zlámal využil své znalosti terénu, v okolí se často pohyboval jako myslivec.

Po dopadení jakoukoliv vinu popíral. Svědčila proti němu ale řada důkazů – pachové stopy zavražděného muže v kufru jeho auta, na objevené paži zavražděného vrahovy stopy nebo například nábojnice. Znalec potvrdil, že jsou ze zbraně, kterou se zabíjelo.

Sebestředný narcis

U dopravní firmy jako řidič kamionu pracoval Luděk Zlámal necelé tři měsíce. Se zavražděným nadřízeným údajně vycházel dobře, osudného dne s ním měl domluvenou schůzku v Chlumčanech. Mělo jít o doplatek dlužné mzdy, když tam prý ale večer přijel, nikdo se ve firmě nenacházel.

Znalci se nakonec shodli, že je Zlámal sebestředný člověk s narcistními rysy a sklonem k aroganci. A spíše než zkratkovité jednání je u něj pravděpodobnější chladnokrevný čin se zištnými motivy.

Soud mu za brutální vraždu udělil patnáctiletý trest odnětí svobody. Pokud si nepožádal o podmíněné propuštění, bude moci v roce 2027 vyjít na svobodu. Bude mu přes 77 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání