Studio DC, díky kterému světlo světa spatřily snímky jako Batman, Wonderwoman a další, prochází těžkými změnami ve vedení. Nejvíce šokujícím krokem poslední doby bylo skartování projektů BatGirl i třetího dílu WonderWoman. A k tomu se přidala zpráva, že spolupráce studia s Cavillem jako Supermanem skončila.

Na internetu se začal šířit podcast vytvořený údajně jeho bývalými kolegy, kde autor tvrdí, že vyhazov dostal za své toxické chování, kdy schválně ničil práci celého štábu při natáčení Zaklínače.

Tyto neověřené leaky informací se dostaly na Twitter a šíří se dál. Anonymní zasvěcenci tvrdí, že hlavním důvodem odchodu bylo hercovo chování vůči ženám. Zdroj jasně uvedl, že Cavill se nedopustil žádného sexuálního přešlapu, ale jeho chování bylo "toxické".

"Něco se po první sérii změnilo a Cavill se stal pro ženy opravdu nesnesitelným, což je vždycky velký problém, ale tady je to ještě horší, protože showrunnerkou je žena".

Podle podcastu zdroje uvedly i tato svědectví: "Snažil se ji ve všem přehlasovat a na poslední chvíli zkoušel prosadit změny na všech frontách bez jejího vědomí, což je, pokud něco víte o showrunnerství, úplně na ho*no."

Kvůli jeho přehlíživému chování byly prý scenáristky a režisérky na place zcela ignorovány a to natolik, že nemohly vůbec dělat svou práci a každý vedoucí oddělení si na Cavilla stěžoval.

Hojně propírané bylo téma hercovy těžké závislosti na počítačových a mobilních hrách. Deuxmoi a jiní internetoví spekulantni tvrdí, že Cavill propadl hráčské misogynií (odporu k ženám), která je v některých herních komunitách velmi dobře zmapována. To prý mohlo mít vliv na jeho spolupráci.

"Cavill je tak hluboce závislý na videohrách, že nedokáže pracovat s nikým jiným než se stejným závislákem.  Byl roztržitý, chodil pozdě, byl jako posedlý. Jazyk gamerů není jazykem, který bychom měli používat s kolegy. A on s tím nechtěl přestat."

Cavill prý odmítl spolupracovat s kýmkoliv jiným než s jedním scenáristou, který byl vyhozen později kvůli stížnostem z personálního oddělení. Po odchodu přítele poté prý herec "dělal všechno možné, aby zdržel produkci a způsobil problémy". A právě tyto problémy měly vést k jeho odchodu.

"Nakonec byli nejvyšší představitelé Netflixu unaveni z toho, že je stojí peníze kvůli personálním vyšetřováním. Showrunnerka byla požádána, aby zajistila jeho odchod. Netflix se s ním osobně spojil a on dostal poslední varování, které porušil e-mailem, který hned po schůzce poslal celému scenáristickému týmu. To bylo vše."

Obsah emailu však nikdy nebyl zveřejněn, ale údajně všechny tyto incidenty nakonec vedly k tomu, že s ním byl rozvázán i jeho kontrakt na roli Kal - Ela alias Supermana.

Video
Video se připravuje ...

Podcast: Jak pornohvězda zasáhla do animáku, proč filmaři dají na „kvóty“ a kdo učí česky Simpsonovy Blesk – Jan Jedlička, Ivan D. Hladík

„Cavill přepisoval scény, aniž by na to upozornil ostatní herce, až do chvíle, kdy se scény natáčely. Rozhodl se, že nechce vůbec žádné romantické scény. Žádné líbání, žádné scény bez trička," pokračoval Deuxmoi. Cavill  prý údajně "Chtěl mít naprostou kontrolu nad dějem", ale neměl ponětí o limitech seriálu, struktuře děje, rozpočtu atd.".

Video
Video se připravuje ...

Meče pro zaklínače, palcát pro Žižku. Kovář a zbrojíř Petr Furka mluví o filmových rekvizitách, které vyrobil reflex.cz

Fotogalerie
68 fotografií