Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vilma Cibulková (59): Šedesátka mě zatím neděsí 

2. května 2022 | 06:00

Vypadá vyrovnaně a spokojeně, jako by vždy žila bez přešlapů. Ale možná právě kvůli tomu, že herečku měl kdysi v moci démon jménem alkohol a ona se mu dokázala vzepřít, je dnes plná pokory a vděčnosti. 

Vilmu jednoduše zbožňuji – ve všech svých rolích je opravdová, uvěřitelná, neskutečně charismatická, ale často i křehká a zranitelná. Ať ztvárňuje jakkoli velkou roli, přitáhne na sebe pozornost. Mnohdy i díky svému nezaměnitelnému hlasu, který kdysi sama označila za „prohulený alt". K herečce chovám respekt a přiznávám, že jsem byla v napětí, když jsem rozhovor domlouvala. Před časem totiž dokázala tzv. postavit do latě i zkušenou novinářku Danielu Drtinovou. To když spolu hovořily vedle jiného i o filmu, který před pár dny vstoupil do kin. 

O čem snímek Promlčeno je?

Film je dalším autorským a režijním snímkem Roberta Sedláčka – tvůrce filmů, které svými náměty nenechávají většinu diváků v klidu. Trefuje se dobře a rád do kontroverzních témat, do neřešených problémů, pokroucených souvislostí. Zkrátka do nás a do našich dějin. Jde o thriller, který je zajímavý i tím, že byl natočen ve velmi krátkém období. Tématem je promlčení vraždy. V naší zemi je promlčecí lhůta vraždy pouze dvacetiletá. Tímto faktem se řadíme na jedno z nejhorších míst mezi ostatními státy.

Takže nás film rozčílí, nebo spíš dojme?

Nechci moc prozrazovat. Jde o silný příběh. Divák bude v napětí, mnohdy překvapený. Vidět by ho měli všichni. S nadhledem říkám, že bychom měli v kině rozdávat kapesníky u dveří…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...