Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Detaily tajné návštěvy u královny: Strach z Williama, 15 minut pro Charlese a "babi, promiň"

/
  • Princ Harry a Meghan Markleová se tajně setkali s královnou Alžbětou a princem Charlesem
    16. dubna 2022 ● 09:09

    Princ Harry (37) a jeho žena Meghan Markleová (40) se po kontroverzními prohlášeními živených měsících odloučení vrátili do Evropy. Před zahájením sportovních her válečných veteránů Invictus Games v Nizozemsku se "ztracený vnuk a syn" potkal v Británii s babičkou královnou Alžbětou II. (95) a svým otcem Charlesem (73). Bylo to setkání plné napětí, ale i vřelého přijetí. Ne tak od jeho bratra Williama. Ten totiž zrovna nebyl doma. Náhoda?

  • 1.

    Utajená návštěva: Nabídka míru

    Žádné kamery, žádné davy nadšeně mávající podél cesty. Jen počasí,  modrá obloha a místo byly stejné, jako když se před čtyřmi lety s velkou slávou Harry a Meghan na hradě Windsor brali. Nyní v šedé dodávce s tmavými skly dorazili za královnou jen pár hodin poté, co ve středu přiletěli do Británie.

     

    Ubytovali se v sídle Frogmore Cottage, které jim královna darovala a které si manželé za miliony liber nechali zrekonstruovat. Dlouho si však luxusní vilu neužili, jelikož se krátce na to rozhodli pro odchod do „soukromí“ ve Spojených státech.

     

    Setkání s královnou proběhlo v jejích soukromých komnatách hradu Windsor poté, co se Harry krátce potkal se svým otcem Charlesem. Atmosféra u královny byla prý o poznání uvolněnější a vřelejší než čtvrthodinka s Charlesem a Camillou.

  • 2.

    Babi, děti uvidíš až jindy

    Harry s Meghan přiletěli do Evropy bez svých dvou potomků. Královské babičce slíbili, že obě pravnoučata bude moci obejmout „v nejbližší budoucnosti“, cituje svůj zdroj britský Daily Mail. Přestože setkání bylo krátké, bylo prý velmi srdečné a emocionální. Onou blízkou budoucností mohou být oslavy královnina „platinového jubilea“, tedy 70 let, po které je Alžběta II. britskou panovnicí. Královnou se stala 6. února 1952 po smrti jejího otce, ale tradiční oslavy se konají až v červnu, slavnostní korunovace totiž proběhla 2. června 1953.

     

    „Platinový víkend“ připadne na 2. až 6. června a dá se očekávat, že po „usmiřovací“ návštěvě budou mezi pozvanými také Harry s Meghan a dětmi Archiem (2) a Lilibet (7 měs.). Svoji pravnučku přitom královna osobně ještě neměla šanci vidět.

  • 3.

    Jen 15 minut na Charlese

    Před návštěvou královny se Harry potkal se svým otcem Charlesem. Šlo o první setkání od smrti a pohřbu prince Philipa loni v dubnu, po němž následoval turbulentní rok plný Harryho skandálních prohlášení a obvinění směrem ke královské rodině.

     

    Navrátivší se „ztracený syn“ s Charlesem mluvil 15 minut. Setkání, které bylo načasováno na pátek přesně na desátou ranní, se měla účastnit také Meghan a Charlesova žena a budoucí královna Camilla. Charles s Camilou se po setkání s Harrym odebrali na mši do kaple sv. Jiřího.

  • 4.

    Bál se Williama?

    To je ale náhodička. Harryho a Meghanina návštěva vyšla zrovna na dny, kdy jeho bratr William i s manželkou Kate a všemi třemi dětmi tráví dovolenou ve Francouzských Alpách. Následník trůnu byl s Kate vyfocen ve středisku Courcheval, jak sleduje lyžařské umění svého syna George. Podle královského korespondenta Daily Mailu je signifikantní, že Kate s Williamem se Harryho návratu do Británie a setkání s královskými „seniorními“ příbuznými neúčastnili. Vzkaz je to dle něj jednoznačný.

     

    Že jsou jejich vztahy na bodu mrazu, je věc veřejná. Může za to zejména kontroverzní rozhovor Harryho a Meghan pro americkou moderátorskou superstar Oprah Winfreyovou, kdy dvojice na královské rodině nenechala nit suchou. A nejlepší vztahy nepanují ani mezi „švagrovými“, Meghan totiž promluvila o napětí, které mezi oběma královskými manželkami vyvrcholilo sporem a slzami během svatby s Harrym.

  • 5.

    Řeč těla: Nervozita

    Výrazné vrásky kolem očí a mírně nakloněná hlava, když se usmívá, naznačují šťastný návrat k tomu a k těm, které miluje, zatímco jeho semknuté ruce odhalují malou dávku úzkosti a pokory během tohoto prvního veřejného vystoupení. Harry si také pohrává se snubním prstenem, což zřejmě signalizuje, jak důležitá je pro něj podpora jeho ženy a rodiny,“ rozebrala řeč čela expertka Judi Jamesová pro Daily Mail a podívala se také na jeho manželku.

     

    „Meghanina ruka je zvednutá v gestu podřízenosti a způsob, jakým má Harry druhou ruku zastrčenou do kapsy u kalhot, naznačuje touhu vypadat ležérně a sebevědomě,“ říká expertka. „Meghanin bílý kalhotový kostým může působit sofistikovaněji než roztrhané džíny a košile, jak dříve ráda nosila, ale její gesto s rukou na srdci signalizuje touhu ukázat lásku směrem k veřejnosti,“ dodává.

  • 6.

    Všechno pro kamery?

    Že je královská rodina vždy v obklopení kamer a fotoaparátů, je běžná věc. Všímavým pozorovatelům neunikl však jeden štáb, který se od ostatních kolegů držel stranou, ale z recepce před zahájením her Invictus games, kterých je Harry patronem, mu nic neuteklo. Má se jednat o tvůrce streamovacího gigantu Netflix, s nímž manželé podepsali 3miliardový kontrakt na exkluzivní dokument. Kameraman, zvukař a produkční mají k páru exkluzivní přístup, včetně soukromých setkání, za což se na hlavu Harryho snesla okamžitě kritika.

  • 7.

    Meghan se vrací, Harry zůstává

    Ačkoli se během návštěvy manželé od sebe téměř nehnou na krok, jejich cesty se v pondělí rozdělí. Meghan se podle britských médií vrací do Kalifornie, zatímco Harry zůstává až do konce her, které má zakončit proslovem. V sobotu má pár na programu účast na slavnostním zahajovacím ceremoniálu na stadionu Zuiderpark v Haagu.

    Video
    Video se připravuje ...

    Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

    Fotogalerie
    18 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 8

Dianthos: Nemají jinou možnost. Nějak si vydělávat musejí.

(30. 07. 2022 09:31)

borka30: Hlavně, že si vzali s sebou štáb lidi, kteří toto zdokumentovali. Nejsem fanynka těchto dvou lidi.

(19. 04. 2022 11:42)

Milla: Ahoj trys­komyš­ko,gra­tulu­ji že jste se taky stala cilem výhrůžek osůbky napadající pod různými nicky ale stále stejnými slovy ostatní diskutující,nedávno jsem to schytal já.Jsme v dobré společnosti.No samozřejmě že se snaží vecpat-taky jak vytáhli paty okamžitě jejich tiskový mluvčí ohlásil jejich setkání s královnou a Charlesem.Že se před Invictus Games chtěli setkat souktromě s nizozemským králem a královnou a ti to zamázli tak rychle že to bylo téměř nediplomatické už samozřejmě jejich mluvčí do tisku nepzstil.

(18. 04. 2022 10:37)

Milla: No už jsem se lekl kam jste se s těmi neustále stejně pomatenými výlevy ztratil.Vcelku marně jsem doufal že se vám podařilo najít pomoc a už nadále budeme ušetřeni výlevů jak vojáci kdekoli plakali po Dianině smrti ,jak Harry ví kdo mu zabil mámu-mimochodem-automobilová nehoda,to už ví skutečně každý,ten váš nikdy nepublikovaný naprosto střelený článek ze Slovenska plný naprostých nesmyslů je přežvykován konspiračními teoretiky už skoro 25 let a všechny ty bludy už byly stokrát vyvráceny,pak se počká pár týdnů a zabedněně se znovu otiskne a tak to jde dál.Tajuplní svědci-svědci čeho?-objevující se každý rok tvrdící že byli v tom tunelu kde bylo 20 policistů kteří zaznamenali do jednoho všech 13 fotografů kteří za nimi jeli,doktora který jako první na místě činu poskytoval pomoc a potom už naprosto nikoho..Jeden z těch dramatických svědků v době nehody vůbec nebyl ve Francii,další dva manželé co tvrdí že všechno viděli byly v té době nehody v hotelu nekolik set metrů daleko a tak to pokračuje pořád.Každý se rád zviditelní na smrti tří lidí,opravdu krása.Uprchlý Harry který ví kdo mu zabil mámu-odkud?v době nehody mu bylo 12 let a spal na Balmoralu ve své posteli a byli tam s ním všichni členové královské rodiny-už vyžvanil v americké tv doslova kde co ale nikdy ani nepípl o čemkoli co se týká Dianiny nehody,možná proto že má aspoň tolik rozumu aby věděl že by se tím totálně a navždy zesměšnil a s jakýmikoli penězi by byl šlus.A přestože má vědět kdo mu zabil mámu jak tu už asi pod osmým nickem opakujete , se zrovna náramně snaží vecpat se zpátky mezi královskou rodinu vzdor všem vašim výkřikům o zabití mámy která fakt nechtěla válku.Nechtěla jako ji nikdy nechtěl nikdo z královské rodiny ovšem vy zas víte od vojáků dislokovaných někde v Africe potažmo kdekoli že válku určitě chtěli a plánovali( ale k žádné ani po Dianině nehodě nedošlo,že?).A jestli nepřestanete s těmi vyhrůžkami smrtí všem diskutujícím jako obvykle zřejmě vás zase zablokují,to se totiž nedělá.

(18. 04. 2022 10:29)

tryskomys: Přijeli si zajistit místo na oslavu výročí královny,dva neuvě­řitel­ní,cham­tiví a sebestřední sobci.

(16. 04. 2022 13:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy