Své šestapadesátiny se zlatá slavice Lucie Bílá, vlastním jménem Hana Zaňáková, rozhodla oslavit v duchu své kariéry a životní vášně. Mejdan spojila s premiérou muzikálu Láska je láska, ve kterém zní písně z pera textařky Gábiny Osvaldové (68) a skladatele Ondřeje Soukupa

Právě Soukup tak logicky měl být jedním z exkluzivních hostů, kteří se na akci objeví – to se ale nestalo. Stál za tím snad nedávný konflikt, který se mezi ním a Bílou rozhořel?

Pokud tomu tak bylo, zaobalil skladatel svou nepřítomnost do společensky přijatelnější podoby a svedl ji na své zdraví.

Během děkovačky po představení byli na pódium pozváni všichni, kdo se na muzikálu podíleli. Nastoupila i Osvaldová a po ní měl jako autor hudby nastoupit i Soukup. Ředitel divadla a bratr Bílé Karel Zaňák ale skladatele před přítomnými omluvil. „Covid nezná bratra,“ prohlásil. Informaci o covidu pak Soukup potvrdil i Blesku.

Mediální přestřelka

Loni v létě přitom česká média obletěl ostrý spor mezi Soukupem a Bílou. Umělecká dvojice se neostýchala své názory hlásat veřejně, a fanoušci tak získali velmi podrobný náhled do toho, co se vlastně stalo.

Soukup chtěl u příležitosti svých sedmdesátin vydat kompilaci všech písní, které spolu s textařkou a exmanželkou Gábinou Osvaldovou složili právě pro Lucii Bílou. Zpěvačka ale byla rezolutně proti. 

„Mně je to strašně trapný, a abych pravdu řekl, já jsem opravdu nepochopil, proč ona to nechtěla. Já jsem se na to ptal, ona mi to nevysvětlila, samozřejmě. Když řekne – nejsem zvyklá, aby mě lidi neposlechli, když řeknu ne, tak to není odpověď,“ prohlásil tehdy skladatel v pořadu Inteview na CNN Prima News. 

Bílá chce novinky

Bílá všechno viděla úplně jinak. „Jestli Ondrovi ta deska dál dělá radost, tak ať mu ji dělá dál. Mně radost nedělá, já bych ji viděla jinak. A hlavně, když už teda udělat výročí 30 let naší spolupráce, tak bych ho oslavila třeba nějakou novinkou,“ vyjádřila se v pořadu Showtime na Primě.

„Já se nerada vracím, to už je všechno pryč, to už je všechno, co bylo a co už lidi mají. A dát to dohromady... Není doba na vracení,“ míní Bílá. 

VIDEO: Bílá a Soukup: Hádka před kamerami. A Patrasová chce dát rodinu dohromady

Video
Video se připravuje ...

Bílá a Soukup: Hádka před kamerami. A Patrasová chce dát rodinu dohromady. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
110 fotografií