S policejním autem za zády si opilec nedělal žádné vrásky na čele. Ve chvíli, kdy se na semaforu změnila oranžová barva na červenou, bohorovně prosvištěl křižovatkou. Hned si tak zadělal na průšvih.

„Pří následné dechové zkoušce policistům nadýchal 1,7 promile. Měl problémy s rovnováhou a kvůli alkoholu ani nezareagoval na změnu světel na semaforu,“ shrnul policejní mluvčí David Chaloupka.

Pokuta až 50 tisíc

„Reakční doba člověka ovlivněného alkoholem je mnohem delší. Kolo nebo koloběžku není možné dle zákona řídit po požití alkoholu. Porušení je přestupkem, za který hrozí sankce až do výše padesáti tisíc korun,“ dodal policista.

Video
Video se připravuje ...

Mladík (22) pod vlivem projel křižovatku na červenou, hrozí mu tučná pokuta Policie ČR

Jiný flamendr za řídítky dostal podmínku

Mladík má štěstí, že nedopadne jako jiný Brňan (31), který se 3 promile loni v červnu prosvištěl na koloběžce v protisměru dálniční tunel v Brně-Pisárkách. Kvůli obecnému ohrožení uložil soud muži podmínečný trest vězení spojený se zákazem pití alkoholu.

Pokud by jezdce v podmínce přistihla policie na koloběžce, na kole či při řízení auta byť jen po jednom pivě, trest se mu okamžitě změní v desetiměsíční pobyt za mřížemi.

Fotogalerie
8 fotografií