Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Narození dcery mu zcela změnilo život: Díky ní zhubnul přes 190 kg!

Autor: rc - 
3. ledna 2022
19:00

Od základů dokázal změnit svůj život Ryan Steiner, který měl komplikované dětství. Vyrůstal v ústavu, trpěl depresemi a úzkostmi, což neustále zajídal. Život se mu změnil ve chvíli, kdy potkal svou manželku a narodila se jim dcera. Holčička se narodila předčasně a neuvěřitelných 155 dní strávila na novorozenecké jednotce intenzivní péče. Navíc se rodiče později dozvěděli, že trpí autismem. Ryan se svou dcerkou ve vozíčku začal běhat maratony a podařilo se mu zhubnout víc jak 190 kg!

Ryan Steiner se mládí projedl na víc jak 181 kg. Jak sám vypráví pro server lovewhatmatters.com za jeho neuvěřitelným apetitem stály deprese a stavy úzkosti, které se snažil zajíst, i když to nepomáhalo. Ryan byl v pouhých deseti letech poslán do ústavu kvůli svému chování. Z ústavu se později dostal a bydlel se svou babičkou. Několikrát se psychicky zhroutil.

„Babička se mě snažila chlácholit, říkala mi, že to jen musím zvládnout do třiceti. Plácala mě po rameni a říkala: Život se zlepší lidem jako ty kolem třicítky. Babička se nemýlila, můj život se ve třiceti změnil,“ uvedl pro výše zmíněný server s tím, že když mu bylo třiatřicet potkal svou manželku Amandu, která mu změnila život. Právě Amanda Ryana, který navíc trpí autismem, přiměla k běhání a díky ní se přihlásil na svůj první maraton.

Dramatický porod

Netrvalo dlouho a Amandu si vzal a v roce 2015 se jim narodila dcerka Kaya, ovšem ani její začátek života nebyl vůbec jednoduchý. Narodila se totiž předčasně už ve 23. týdnu. „Byla malinká, vážila 0,59 kg, tak křehká, že jsme se jí nemohli ani dotknout,“ popsal dramatické chvíle s tím, že svou dceru po porodu neviděli tři dny, pak jim lékaři řekli, že má holčička pouze 2% šanci na přežití. Mohli si ji pochovat až po několika dnech. Její stav se ale zhoršoval a musela být převezena do nemocnice. Po všech zdravotních komplikacích si ji rodiče odvezli domů po neuvěřitelných 155 dnech strávených na jednotce intenzivní péče.

Běh s dcerou

Ryan kvůli péči o svou dceru dokonce odložil studium a zůstal doma. „Tahle krásná holčička byla celý můj život. Plakala, aby ji někdo držel a plakala, protože jsme ji drželi,“ dodal Ryan s tím, že si lékaři nejdříve mysleli, že je slepá, protože nikdy nenavázala oční kontakt. Nicméně ve třech letech lékaři zjistili, že má autismus. Ryan se nakonec se rozhodl, že začne znovu běhat. Pořídil své dcerce vozík, aby ji mohl brát sebou.

Hubnutí

„Naše dobrodružství začalo. Společný běh nám oběma změnil svět,“ uvedl s tím, že už společně absolvovali několik závodů. Díky běhu ultramaratonů dokázal zhubnout víc jak 192 kg. „Běhání s Kalou je jedním z našich nejdůležitějších každodenních úkolů. Opravdu mi to zachránilo život,“ dodal Ryan, který svým příběhem získal pozornost i na sociálních sítích. Právě i tam sdílel šokující fotografii, na níž ukázal, jak mu po extrémním zhubnutí na těle visí kůže. Rád by se povislé kůže zbavil a tak se rozhodl oslovit širokou veřejnost a založil sbírku na GoFundMe, která má za účel sehnat dostatek financí na zákrok.

VIDEO: Šéfredaktorka časopisu Dieta: Přehnaná péče o sebe sama je také příčinou závažné poruchy příjmu potravy 

Video  Šéfredaktorka časopisu Dieta: Přehnaná péče o sebe sama je také příčinou závažné poruchy příjmu potravy  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi