Vévoda z Cambridge byl spatřen jako jeden z asi dvou stovek smutečních hostů na posledním rozloučení se slavnou hráčkou póla Claire Tomlinsonovou. Někdejší kapitánka národního týmu byla díky svému talentu tak proslulá, že ji Charles (73) požádal, aby učila oba mladé prince. Vášeň pro pólo mají ostatně v rodině: nadšeným hráčem býval jak sám Charles, tak i zesnulý princ Philip (†99). 

Sportovkyně se nakonec v roli učitelky princů velmi osvědčila a dokázala si poradit i s tím, že je William levák. Pólo se hraje pravou rukou, učení prince bylo proto o něco náročnější, nakonec ale spolu všechno zvládli na výbornou. 

Tomlinsonová, která zemřela 13. ledna po dlouhém boji s demencí, si nakonec získala oba mladé prince nejen sportem, ale i svou osobností. A nakonec to nebyla jen ona, ale i její rodina: její synové Luke a Mark se s mladými princi natolik sblížili, že nechyběli ani mezi hosty na královských svatbách. 

Na pohřeb Tomlinsonové dorazily asi dvě stovky smutečních hostů. Jedním z nich byl i truchlící princ William, své děti a manželku ale nechal doma. Společnost mu dělala jen ochranka. 

K překvapení některých ale nedorazil ani princ Harry, který měl svou bývalou učitelku velmi rád. Dvojnásobný táta se teď prý do Británie bojí vrátit. Po opuštění královských povinností už totiž nemá nárok na ochranu metropolitní policií, a tak je přesvědčen, že by byl návrat do vlasti příliš nebezpečný. 

VIDEO: Blesk Podcast: Harryho k alkoholu a večírkům přivedl William, říká spisovatel Robert Lacey

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Harryho k alkoholu a večírkům přivedl William, říká spisovatel Robert Lacey Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
147 fotografií