Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Případ brutální šikany dívky na Slovensku: Sešli se kvůli němu poslanci, policie čelí kritice

Autor: DH - 
18. ledna 2022
17:29

Útok teenagerů na jedenáctileté děvče v Miloslavově na Slovensku na začátku letošního roku pobouřil Slovensko. Případ brutální šikany děvčete nenechal chladnými ani tamní politiky. Kritice se nevyhnula policie, která podle některých hlasů při prošetřování věci pochybila.

Podle kritiků měli pochybit policisté, kteří si incident převzali k řešení v samotném začátku, prý nepostupovali tak, jak měli. A kvůli tomuto podezření se v úterý sešli poslanci na mimořádném výboru, informoval web televize Markíza.

Případ, ve kterém figuruje skupinka teenagerů, kteří jedenáctileté děvče opili, svlékli, bili ji a vše si natáčeli na telefon, nejprve řešili policisté z okresního ředitelství v Senci. Právě oni pak měli za úkol vykonat takzvané neodkladné úkony, mezi které patří zajištění stop na místě činu nebo fotodokumentace. Právě v tomto postupu ale údajně vznikla řada chyb.

Podle matky poškozené dívky policisté například udělali první snímky zraněné dívenky až pět dní po napadení v momentě, kdy se do všeho vložila krajská kriminálka.

V tuto chvíli navíc není jasné, zda policisté od oběti zajistili její oblečení či daktyloskopické stopy. Podle přímých aktérů ale policisté například nedali mladistvým na místě dýchat, aby zjistili přítomnost alkoholu v dechu. „Já jsem jim to naznačovala. Dokonce jsem před ně položila vodku, aby ji viděli, ale oni ji jen rozlili,“ uvedla jedna z teenagerek.

Právě snímky pak ale mohou být zásadní v případě dalšího vyšetřování a soudu. TV Markíza se s dotazy na šetření obrátila přímo na policii, která ale neodpověděla.

V případě brutální šikany, ke které došlo v neděli 2. ledna letošního roku, vede policie vyšetřování pro loupež, výtržnictví a ublížení na zdraví. V šikaně bezbranné jedenáctileté dívky byli zapojeni teenageři z Miloslavova a okolních obcí.

oliiiii3 ( 19. ledna 2022 11:15 )

Rozmlátit jim ty pracky tyčema, to nejsou děti ale zrůdy

roman00001 ( 18. ledna 2022 18:02 )

Ti agresoři jsou ještě tak blbí, že si to natočí a zveřejní. Tak se to dostane na širokou veřejnost a najednou jsou všichni děsně šokovaní. Přitom se to děje běžně, jen to ti agresoři nenatáčej. U nás na základce tohle v devadesátkách nebylo vůbec nic mimořádnýho. Byli jsme menší průmyslový město, panelový sídliště, základka mezi panelákama. Chodili tam takoví ti průměrní děcka průměrných rodičů. Někdy to bylo hodně drsný. Vládli tam kluci fotrů opilců a těch pár děcek ze slušnějších rodin dostávali Sajgon. Pamatuju si, jak po útoku jednoho 14 letýho jedna holka skončila na měsíc v nemocnici. Provinila se tím, že nosila korzet na záda, tak seděla moc rovně a působila slušně. Dnes je jí 35 a dodnes je psychicky na tom špatně. Ten týpek už si prošel protidrogovou léčebnou a dnes má rodinu. Samozřejmě teď jezdí na demonstrace proti koronavirovým opatřením, jako ten největší bojovník za práva lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání