„Prověřujeme nález nebezpečného odpadu, spolupracujeme jak s městskou částí Praha 12, tak s hasiči,“ řekla Blesku ve středu odpoledne policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že se policie případem zabývá. Podle redaktora Blesku, který byl na místě, byl ve vzduchu cítit ostrý štiplavý zápach chemikálií, podle mluvčí pražských hasičů Kateřiny Suchánské se na místě našlo velké množství označených i neoznačených chemických látek. 

Hasiči měřili koncentraci škodlivých látek v ovzduší pomocí detektoru, žádný masivní únik však nezaznamenali. „Ve večerních hodinách nebyla asistence hasičů na místě potřeba a jednotka se vrátila zpět na základnu,“ uvedla Suchánská s tím, že druhý den se hasiči na místo vrátili.

„Zásah pokračoval ve spolupráci s Policií ČR, Magistrátem hl. m. Prahy, příslušnou městskou částí, Pražskými vodovody a kanalizacemi, Pražskou teplárenskou a Chemickou laboratoří Kamenice ve vztahu k průzkumu horkovodu. Hasiči ve spolupráci s chemickou laboratoří provedli odběr pěti vzorků z vytipovaných kanálových vpustí a dle výsledků analýz budou případ řešit příslušné správní orgány a Policie ČR. Ve vzorcích byly nalezené pouze stopové prvky organických látek a v současné chvíli žádné látky neunikají,“ dodala mluvčí. Podle policistů zatím právní kvalifikace skutku nebyla stanovena, případ dál prověřují.

Video
Video se připravuje ...

Zásah ve skladu s nebezpečnými látkami v pražských Modřanech. (10. listopadu 2021) Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
20 fotografií